Nepravnomočno

Goran napadel tri policiste, grozil s smrtjo, uničil dve žimnici, v zapor mu pa ne bo treba

J.V.
1. 5. 2024, 13.40
Posodobljeno: 1. 5. 2024, 13.44
Deli članek:

Sicer še nepravnomočna obsodba se glasi 11 mesecev zapora, ki pa jih bo lahko 39-letnik iz Podravine na Hrvaškem odslužil z delom v družbeno korist.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Goran iz Podravine na Hrvaškem je bil te dni spoznan za krivega in obsojen, ker je fizično napadel tri policiste in jim grozil s smrtjo. Obsodba se glasi 11 mesecev zapora, ki pa jih bo lahko odslužil z delom v družbeno korist, tako da mu ne bo treba za zapahe, poroča Danica. Incident se je zgodil avgusta 2016 okoli 22.45 ure v Kalinovcu. Tedaj 31-letni Goran iz okolice Djurdjevca je žalil policiste, ki so prišli na intervencijo. Enemu je zagrozil, da ga bo ubil, da ve, kje živi in da ne bo več mirno hodil po ulici. Ko ga je policist vklenil in ga odpeljal do službenega vozila, je Goran drugega policista brcnil v trebuh, tretjega pa v glavo.

Na sodišču vse priznal, a sodba še ni pravnomočna

Pomiril se ni niti na policijski postaji v Djurdjevcu, kjer je v prostorih za pridržanje uničil vzmetnico in povzročil za 300 evrov škode. Ko so ga ponovno olisičili, je policista, ki mu je že prej grozil, brcnil v nogo in mu obljubil, da ga bo ubil, ko bo spet na prostosti. Nekoliko pozneje je v prostorih policijske postaje Koprivnica, v sobi za namestitev prijetih oseb, z zobmi in rokami uničil usnjeno prevleko na vzmetnici, s čimer je povzročil dodatnih 152 evrov škode. Na sodišču je vse priznal in se strinjal, da bo poleg dela v družbeno korist plačal še 929 evrov kazni, ministrstvu za notranje zadeve pa povrnil škodo v višini 452 evrov. Sodba še ni pravnomočna.