Konec težav

Triki, ki vam bodo olajšali zimske dni in pogreli dlani

zf
28. 1. 2017, 17.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Se ukvarjate z zamrznjenimi ključavnicami, zaledenelimi stekli na avtomobilu, ozeblimi prsti ter drugimi nevšečnostmi, ki jih prinaša zima? Preverite, kako jo prelisičiti.

Profimedia
Z majhnimi idejami boste dosegli velike rezultate.

Če ste pozabili na rokavice, boste roke najlažje segreli tako, da jih zakopljete v lasišče. Tako ne boste tvegali, da bi se vam ob prihodu na toplo roke »vžgale«.

Nevšečnosti, ki jih prinašajo zimske temperature, so nedvomno večje kot tiste, ki jih prinaša poletje. Da jih bo čim manj in boste zimo prebrodili čim lažje in lepše, vam bodo naslednji triki zagotovo v veliko pomoč.

Nepremočljiva obutev

Če imate obutev iz blaga, si lahko pomagate z voskom navadne sveče. Obutev podrgnite z voskom, nato pa s sušilnikom za lase, ki ga nastavite na najvišjo temperaturo, vosek na obutvi raztopite. Pustite nekaj trenutkov, da se vosek vpije, nato pa uživajte v zimskih radostih na snegu.

Profimedia
Da vaša avtomobilska vrata ne bi več zamrznila, gumo okoli vrat premažite z maščobo.

Če nimate strgala za led, a se vam mudi v službo in ne morete čakati, da vam gretje odtali vetrobranska stekla, uporabite zgoščenko ali katero izmed kreditnih kartic.

Preprečite zamrzovanje avtomobilskih vrat

Se tudi vi spopadate z zaledenelimi vrati in na voznikovo stran plezate skozi vsa druga vrata, ki so pripravljena vsaj malo popustiti? Nič več. Gumo okoli vrat premažite z maščobo. Lahko uporabite navadno jedilno olje, vazelin ali glicerin. S tem trikom se bodo vaša vrata vedno odprla na vašo željo.

Zamrznjene ključavnice

Če imate težave z zamrznjenimi ključavnicami na vratih avtomobila, hiše ali garaže, vam svetujemo, da preizkusite stari trik. Ključ segrejte z vžigalnikom in poskušajte odkleniti vrata, dokler led v ključavnici ne popusti. Nato pa, da se nevšečnost ne bi ponovila, uporabite masten razpršilec (mnogi priporočajo WD-40, ki odlično deluje tudi proti rji).

Če ste z avtom obtičali na zasneženi cesti, kolesa pa se ne primejo podlage, prestavite v drugo prestavo in z majhnim plinom počasi speljujte. Poskusite tudi vzvratno.

Če termostat ne deluje pravilno

V kolikor imate težave z radiatorskim termostatom v stanovanju, ki vašega stanovanja noče ogreti na želeno temperaturo, vam svetujemo naslednje. Na termostatski ventil nastavite vrečko z ledom. Tako bo termostat zaznal precej nižjo temperaturo in začel greti močneje.

Za topla stopala

 Da vam voda v baterijah oziroma »pipah« ne bi zmrznila, pustite vodo, da stalno počasi kaplja v pomivalno korito. Tako se boste izognili menjavi tesnil in mešalk.

Da vas ne bo več zeblo v noge, preizkusite naslednji trik. Pomagajte si z odsluženo aluminijasto zaščito pred soncem za avto. Naredite obris vložka za čevlje na podlago in jo izrežite. Nato jo skupaj z vložkom vstavite v čevlje.