Nepopisna žalost

Davor v petek vstopil med gasilce, danes ga več ni

J.V.
1. 5. 2024, 19.10
Posodobljeno: 1. 5. 2024, 19.22
Deli članek:

Za gasilci iz Garešnice na Hrvaškem je težka intervencija. Niso si predstavljali, da bodo iz zverižene pločevine izvlekli truplo novega mladega sodelavca.

Facebook/JVP Garešnica
Niso si mislili, da bodo iz zverižene pločevine izvlekli truplo sodelavca.

Za gasilci Javnega gasilskega zavoda Garešnica na Hrvaškem je težka intervencija. Njihov kolega, gasilec, član prostovoljnega gasilskega društva Dišnik, je danes zjutraj umrl v hudi prometni nesreči, ki se je zgodila pri Hratovcu pri Garešnici.

Šele prejel je diplomo in uniformo

"Zjutraj po 6. uri smo prejeli obvestilo, da se je pri Hrastovcu zgodila prometna nesreča in da je potrebna naša pomoč. Žal je govora o mladem gasilcu DVD Dišnik. Davor je pred kratkim opravil izpit za gasilca. V petek, 3. maja, naj bi na slovesnosti ob dnevu gasilcev prejel diplomo in uniformo. Žal je prehitro odšel. Počivaj v miru", so zapisali člani JVP Garešnica, ki staršem, svojcem in prijateljem pokojnega sodelavca izrekajo iskreno sožalje.

Natančen vzrok, ki je privedel do tragedije, bo znan po zaključku policijske preiskave in obdukcije trupla, ki jo bodo opravili na patologiji bjelovarske bolnišnice.