Ni več upanja

Poslovil se je prvi pevec slovitih Faith no more

S.R.
11. 11. 2017, 08.35
Posodobljeno: 11. 11. 2017, 08.59
Deli članek:

V 57. letu starosti je umrl nekdanji pevec glasbene skupine Faith no more.

Profimedia
Chuck Mosley

Chuck Mosley je po več letih življenja v abstinenci umrl zaradi težav, povezanih z odvisnostjo, je sporočila njegova družina.

Mosley, rojen v Los Angelesu, je bil član skupine Faith no more na prvih dveh albumih. Še pred tem je s poznejšim basistom slovitih alt-rockerjev ustanovil skupino Animated.

Mesto glavnega pevca v skupini Faith no more je zasedal med letoma 1984 in 1988 ter se med drugim kot soavtor podpisal tudi pod naslovno skladbo prvega albuma We Care A Lot, ki je postala ena največjih uspešnic skupine.

Profimedia
Chuck Mosley

Mosleyja so leta 1988 izločili iz skupine, nadomestil pa ga je poznejši megazveznik Mike Patton, s katerim so se Faith no more izstrelili na vrhove glasbenih lestvic. Mosley je skupino pozneje tožil zaradi kršitve partnerskega dogovora, vendar so se pogodili zunaj sodišča. Pozneje se je pridružil legendam hardcora Bad Brains, vendar skupina ni uspela doseči stare slave. Ustanovil je še skupino Cement, izdal več samostojnih albumov in se občasno znova pojavil ob boku nekdanje zasedbe Faith no more.