Presenečenje

VIDEO: Čuki zdaj osvajajo z veselimi kurami

Carmen Leban
11. 11. 2017, 08.15
Deli članek:

Člani glasbene zasedbe Čuki radi presenečajo, zato jih obožujejo vsi, od otrok do dedkov in babic. Nova skladba Ko ko ko je prava poslastica.

arhiv Čuki
Čuki so se tokrat odpravili na kokošjo farmo.

Pesem Ko ko ko je otroško razigrana, polna besedilnih domislic in z lepim družinskim sporočilom. »Govori namreč o izgubljenem piščetu, ki je zapustil svoje dvorišče, da bi malo raziskal svet. Za njim se seveda odpravi zaskrbljena mama putka, potem pa še petelinček,« je povedal Jože Potrebuješ. Kakšen je razplet te pesmi, boste lahko videli tudi v njihovem novem videospotu, ki so ga Čuki posneli v arboretumu in v Kamniku na prekrasen jesenski dan.

Arhiv Čuki
Pa naj še kdo reče, da farmarji v rumenih škornjih niso simpatični.

Jernej, Matjaž, Miha in Jože so se preoblekli v prave farmarje, si nataknili piščančje rumene škornje, vzeli v roke grablje in inštrumente – in žur se je lahko začel. Kdaj so Jožetu, avtorju največjih otroških hitov pri nas, v zadnjih desetletjih zrasli tako košati brki, ni jasno, prav tako ne, ali je moder starinski traktor res last Mihovega starega očeta iz daljnega Vuhreda. Vsekakor ljubiteljem narave Čukom vloga veselih kmetovalcev zelo pristaja, saj so prav vsi tudi v resnici že večkrat poprijeli za tovrstno delo. Čuki so nas že kar razvadili, da je v večini njihovih uspešnic, namenjenih predvsem otrokom, zelo prisotno tudi gibanje oziroma ples, zato se vsake pesmi razveselijo tudi vzgojitelji in učitelji.

Arhiv Čuki
Piščanček je Bartolov sin, petelin Vinkov brat, le kdo neki je kokoška?

BO NAVDIH ZA KOSTUM?

Po pesmih Mi gremo pa na morje, Urca, Hugo, Ribič Pepe, Lačni ... je pesem Ko ko ko gotovo še ena od mnogih otroških uspešnic skupine Čuki, ki jo bodo z veseljem prepevali in na njo plesali tako otroci kot njihovi starši, stari starši, vzgojitelji in učitelji. Samo ugibamo pa lahko, koliko bo februarja kokošjih družin za pusta.