Incident na šoli

Zalezovalka princa je psihična bolnica

snč
17. 9. 2017, 08.15
Deli članek:

Varovanje drage zasebne šole in štiriletnega princa se je izkazalo za zelo pomanjkljivo.

Reuters
Princ George na srečo niti ne ve, da je bil tarča zalezovalke.

Ko se je pred dnevi okoli šole, ki jo obiskuje sin princa Williama in vojvodinje Kate Middleton, princ George, začela smukati neznana ženska, so nanjo najprej postali pozorni učitelji.

Posebno obliko depresije je potrdil tudi Louisin zdravnik, kako bo ukrepala policija, pa še ni znano.

O nepovabljeni obiskovalki je osebje šole obvestilo varnostnike, a ti opozorila očitno niso vzelo dovolj resno ali pa svojega dela ne opravljajo dobro. Ista ženska se je namreč brez težav prebila na šolsko dvorišče, šele tam so jo varnostniki prijeli in pridržali, nato pa o incidentu obvestili policijo, ki je žensko odpeljala na zaslišanje.

Različni scenariji

Govorice o incidentu so se seveda takoj razplamtele, z njimi pa nešteto scenarijev, kaj bi sumljiva ženska lahko vse povzročila. Najverjetnejša možnost je bila, da gre za navadno tatico, ki se je nameravala okoristiti s čimerkoli, kar bi našla v šolski garderobi. Najhujši scenarij pa je predvideval, da je ženska teroristka, ki si je za tarčo izbrala malega princa.

Po zaslišanju osumljenke, njene mame in sosedov se je izkazalo, da je resnica nekje vmes, a v vsakem primeru ženska ni nenevarna.

Zaljubljena v dvor

Mati živčno bolne Louise, Rhona Crawford, je zagotovila, da njena hči princu ne bi storila nič žalega.

Louise Crawford Chantry, ki je vdrla v šolo, je namreč psihična bolnica in stara znanka policije. Od lani, ko je propadel njen zakon in je doživela živčni zlom, je tako v londonskih hotelih pridelala za več kot tisoč evrov neplačanih računov, dvakrat pa je tudi že napadla policista in bila kaznovana – a tudi teh glob nima poravnanih.

Kaj so iz Louise izvlekli policisti na zaslišanju, sicer ni znano, se je pa na medije obrnila njena mati, petinsedemdesetletna Rhona Crawford, in dejala, da njena hči nikoli ne bi kakorkoli ogrozila malega princa. »Po ločitvi in izgubi službe je moji hčeri ostala le ljubezen do kraljeve družine, ki jo goji že od malega. V princeso Diano je bila dobesedno zaljubljena in je za njo več mesecev žalovala, zdaj pa se je navdušila nad njenim vnukom. Louise zaradi svoje psihične bolezni živi v fantazijskim svetu, ki mu junaki s kraljevega dvora lepo pristojijo,« je pojasnila.