Boštjan Gorenc - Pižama

Najbolj se je začudil nad sadjem in nuno

Teja Pelko
15. 9. 2017, 21.15
Posodobljeno: 15. 9. 2017, 21.19
Deli članek:

Slovenska stand up scena je od svojih začetkov doživela ogromen napredek. Gledalcev in komikov je vse več, predstave pa so se iz mest preselile tudi na vasi.

Marko Vavpotič / M24.si
Boštjan Gorenc – Pižama

Eden od »krivcev« za to je zagotovo tudi Boštjan Gorenc - Pižama, ki je oral ledino slovenske stand up scene, na veselje mnogih pa dobro voljo med ljudmi širi še dandanes.

Pionirju slovenske stand up scene se je med opravljanjem dela pripetilo marsikaj.

Komik je med opravljanjem tega dela doživel marsikaj. Na začetku se mu je pogosto dogajalo, da so mu ob šanku odmerili »garderobo« pol krat pol metra ali ob sodih za pivo, v Slovenski Bistrici pa so mu v kulturnem domu za zaodrje namenili veroučno učilnico. »To mi je bilo zelo zanimivo. Ko sem se preoblačil ob vseh teh nabožnih slikah, so mi na dan privreli spomni iz otroštva. Ponovil sem tistih deset božjih zapovedi, med čakanjem na nastop pa je v učilnico prišla nuna iskat krede – na srečo se nisem ravno preoblačil – in sva se malo pogovarjala,« je povedal Boštjan.

Marko Vavpotič / M24.si
Boštjana Gorenca - Pižamo, Perico Jerkovića in Gašperja Berganta ne druži samo izvrsten smisel za humor, ampak tudi brada.

Za vedno mu bo v spominu ostalo tudi gostovanje v Radovljici, v tem primeru zaradi izbora hrane, ki ga je pričakala v zaodrju. »Za pod zob so mi pripravili sadje. Pogledal sem organizatorko in jo vprašal, ali naj narišem tihožitje. Mogoče so se pa nadejali, da me bodo spreobrnili,« nam je v smehu dejal Pižama. Razkril nam je tudi, kakšne kulinarične »zahteve« imajo komiki. »Mi hočemo piškote Domačica. V lepo prozorno skledo jih morajo dati točno po tretjinah: osnovne, tiste s kokosom in polnozrnate. Polnozrnate imamo samo za šalo oziroma zato, da vidimo, ali nas spoštujejo, ker res ne vem, kateri bumbar se je spravil delati piškote iz polnozrnate moke ali polnozrnate napolitanke. Uuu, zdaj pa veliko bolj zdravo živim,« je dejal Pižama, ki se je odločil vsa ta zakulisna doživetja skozi komedijo Brade deliti s širšo javnostjo, k deljenju svojih izkušenj pa je povabil še dva sotrpina, Perico Jerkovića in Gašperja Berganta.