Podlehnik

Anonimke o kandidatki za ravnateljico vnesle nemir

Gabrijel Toplak
17. 9. 2017, 08.00
Deli članek:

Četudi sta oba kandidata izpolnjevala razpisne pogoje za delovno mesto, pa naj bi kandidatka hkrati opravljala (pre)več funkcij.

podlehnik.si
Kandidatura je bila tudi precej »umazana«, saj je nekdo na občino, policijo in KPK poslal več anonimk z očitki o neustreznosti kandidatke.

V občini Podlehnik se je v zadnjem času precej govorilo o prijavi, še posebej pa o ugotovitvah Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), ki je pri kandidatki za ravnateljico Osnovne šole Martina Koresa Podlehnik opozorila na možno nasprotje interesov. Aleksandra Bračič Emeršič po njihovih ugotovitvah sočasno opravlja več različnih funkcij: je občinska svetnica, članica občinske komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, nova članica sveta podlehniške šole, bila pa je tudi kandidatka za ravnatelja te šole.

NIKOGAR NE FAVORIZIRA

Župan Podlehnika Marko Maučič je za Novice Svet24 povedal, da se res ni izločila pri imenovanju v svet zavoda, medtem ko v vseh nadaljnjih postopkih ni nastopala, zato zadeva ni takšna, kot jo želijo prikazati nekateri. »Kdorkoli, tudi ona, ima pravico kandidirati. Po moji oceni je zgodba že zaključena, saj so prejšnjega ravnatelja imenovali za nov mandat, svetnica pa se je kot ambiciozna ženska pač prijavila na razpis,« je pojasnil župan. Na občino, KPK in tudi policijo naj bi v tem času nekdo poslal številne anonimke o tem, kako župan favorizira to kandidatko, a je Maučič ta očitek ostro zavrnil.

»NEMIR PO NEPOTREBNEM«

Za mnenje smo želeli povprašati prav Bračič Emeršičevo, a odgovora na novinarsko vprašanje do zaključka redakcije nismo prejeli. Je pa novi oziroma stari ravnatelj Dejan Kopold ocenil, da je »ta zadeva« v kraj popolnoma po nepotrebnem vnesla precej nemira. »Res je, da smo na KPK in pristojni inšpektorat poslali zgolj vljudnostni dopis, da ne vemo, ali so zadeve točno takšne, kot morajo biti. Želeli smo mnenje, saj tega nismo vedeli in smo zato vprašali ustrezno institucijo,« je razložil Kopold in dodal, da je ravnatelj že 10 let, zato kot predstavnik šole zadeve, o katerih meni, da z njimi nekaj ni v redu, pač preveri.