Kraljica na obisku

Lačen poni ji je pojedel šopek!

ns
8. 7. 2017, 09.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Britanska kraljica je med obiskom Škotske nasmejala vse, ko ji je med uradnim sprejemom državno darilo pojedel prikupen in očitno zelo lačen poni.

Profimedia
Tri leta stari šetlandski poni se je odločil, da bo kraljičin šopek njegova malica.

Britanska kraljica Elizabeta II. se te dni mudi na uradnem obisku na Škotskem, čemur pravijo teden Holyrooda ali teden kraljevega obiska na Škotskem. Kraljica je med drugim obiskala znani grad Stirling, kjer se ji je zgodila zelo prikupna zadeva.

Med uradnim sprejemom so kraljici, ki velja za veliko ljubiteljico živali, pripeljali tudi tri leta starega šetlandskega ponija, ki na Škotskem velja za zaščitni znak kraljeve družine. Monarhinja, ki je ljudi navdušila s svojo lila opravo, je v dar dobila tudi šopek, ki je bil popoln, dokler ni pristopila k poniju z imenom Cruachan IV. Očitno zelo lačni poni se je namreč odločil, da bo kraljičin šopek njegova malica, česar pa mu monarhinja ni niti malo zamerila, še več, na obrazu se ji je narisal širok nasmeh, zato mu je prepustila, da uživa v svoji »malici«.

Profimedia
Med obiskom Škotske je britanska vladarica še enkrat dokazala, kako zelo velika ljubiteljica živali je, nad nagajivim ponijem je bila navdušena, pa čeprav ji je pojedel darilo.

Britanski mediji so v šali dodali, da kraljici, ki je vsak dan vajena srečanj z oboževalci, tokrat ni preostalo drugega, kot da sodeluje z »nagajivim vsiljivcem«, kot so označili prikupnega šetlandskega ponija.