Pestra jesen

Zvezdnica Usodnega vina komaj čaka na dopust

Teja Pelko
7. 7. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Za igralko Anjo Drnovšek, ki je v priljubljeni seriji Usodno vino upodobila neusmiljeno primarijko Rebeko Kern, je zelo naporna sezona.

osebni arhiv
Anja komaj čaka na zaslužen oddih.

Anja se sicer nad količino dela ne pritožuje, nasprotno, zelo hvaležna je zanj, je pa zaradi tega zdaj zelo utrujena, tako da že komaj čaka na zasluženi dopust.

Kam točno se bo podala in kdaj, sicer še ne ve. »Jaz se rada odločam v zadnjem hipu. Ko me bo prijelo, bom šla nekam, kamor me bo pač v tistem trenutku zaneslo,« je povedala igralka.

Anja si bo morala med oddihom dodobra napolniti baterije, saj jo v novi sezoni – poleg ponovitev iz prejšnjih – čaka obilica novih projektov. Po dopustu jo v koprskem gledališču čaka otroška predstava Matilda, zaigrala bo tudi v predstavi z Borisom Cavazzo. »Boris je našel tekst Furia Bordona Zadnje lune, predstavo pa bo režiral Dušan Mlakar. Na to predstavo že zdaj toplo vabim vse, ker bo fenomenalna. Smo jo že začeli študirati. Pred občinstvom jo bomo začeli igrati novembra, uradna premiera pa bo januarja naslednje leto,« nam je zaupala Anja.

Mediaspeed.net
Matija Vastl, igralec; Anja Drnovšek, igralka; Maruša Oblak, igralka; Ivan Rupnik, igralec

Drnovškova pa snuje tudi svoj avtorski projekt, in sicer o ameriški pesnici in pisateljici Sylvii Plath. »Sylvio imam že dolgo v mislih – ne vem točno, zakaj. Zdaj ko jo berem, pa vidim veliko vzporednic med nama – ne v smislu depresije, ampak bolj subtilnih stvari. Predstavo bom delala z režiserko Nino Evo Lampič, s katero sem v MGL delala dramo Samorastniki, premiero pa načrtujemo za november oziroma december,« je še razkrila igralka.

Mediaspeed.net
Drnovškova snuje tudi avtorski projekt o ameriški pesnici in pisateljici Sylvii Plath. Predstavo bo ustvarjala z režiserko Nino Evo Lampič.