Vreme

VIDEO: Nevihta s točo je najbolj tolkla po Slovenski Bistrici

STA/B.K.
7. 7. 2017, 21.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nevihtno vreme je popoldne od severa prešlo Slovenijo in povzročilo največ nevšečnosti v občini Slovenska Bistrica, pa tudi drugod na Štajerskem in Gorenjskem. Ponekod je padala toča, meteorna voda je poplavljala objekte, močni sunki vetra pa so polomili nekaj dreves, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Facebook (neurje.si)
Toliko toče je bilo v Šmartnem na Pohorju.

Največ posledic je nevihtno vreme pustilo v občini Slovenska Bistrica. Občino je zajelo neurje s točo okoli 17.30 in med drugim poškodovalo streho gospodarskega poslopja. Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Tinje in Šmartno na Pohorju so s folijo prekrili dve zaradi toče poškodovani strehi. Meteorna voda je poplavljala objekte. Vdrla je tudi v vinsko klet.

Veliko dela s prečrpavanjem meteorne vode so imeli tudi v občinah Grad in Hoče-Slivnica, kjer je v zalitem podvozu obstalo osebno vozilo. O podrtih drevesih zaradi močnih sunkov vetra poročajo iz občin Ljutomer in Rače-Fram. V lendavski občini je veter porušil drog telekomunikacijske povezave.

Ponoči se bo po podatkih Agencije RS za okolje razjasnilo. V soboto bo sončno, kakšna popoldanska nevihta bo verjetnejša predvsem v hribovitem svetu. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 30 do 34 stopinj Celzija.

Tudi v nedeljo bo sončno, spet pa se bo povečala verjetnost popoldanskih in večernih neviht.