TRADICIONALNO

FOTO: Splavarjenje bo letos še bolj noro

Hana Pavlović
12. 6. 2017, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na reki Savi v Radečah se tri dni zapored obeta že 18. tradicionalno Splavarjenje, kjer bo poskrbljeno za pester animacijski, športni in glasbeni program.

arhiv Svet24
kupina Calypso bo v petek zvečer skrbela za glasbo v živo.

Ni je čez petstoletno tradicijo, ki je dolgo veljala za pomembno dejavnost, s katero so splavarji vozili les vse do Donave v Beogradu. Radeče so bile osrednje pristanišče splavarjev, njihova dejavnost pa je živela vse do druge svetovne vojne, ko je polagoma povsem zamrla. V ta namen bo agencija Event24 letos, natančneje od 23. do 25. junija, organizirala že 18. tradicionalno Splavarjenje na reki Savi v Radečah, s katerim bo za kar tri dni oživela dejavnost naših prednikov – s športnimi dejavnostmi ter številnimi zabavnimi animacijami tako za odrasle kot za otroke.

arhiv Svet24
Lidija Bačić: "Komaj čakam, da se vidimo na Splavarjenju! Obljubljam žur kot že dolgo ne!"

Glasbena poslastica

Seveda bo tudi letos poskrbljeno za vrhunsko glasbeno doživetje. Med drugim bodo nastopili ekipa vsem dobro znane Petkove Pumpe, skupina Calypso, Trio Šubic, Aktualova Galama, Pastiri: Bjelo Dugme Tribute, Klapa Kampanel ter ansambla Smeh in Zaka Pa Ne. Kot glavna zvezda dogodka pa bo v soboto, 24. junija, nastopila dolgonoga hrvaška lepotica Lidija Bačić, ki bo zapela številne svoje hite. 

Arsen Perić
DJ Boštjan Tramte bo poskrbel za vse glasbene okuse.

Brezplačen vstop

Poleg tridnevnega osveženega in dodelanega programa bo poskrbljeno za pestro zabaviščno animacijo, vožnje s splavom po reki Savi ter z aktraktivnimi vozili Mustang in Hummer. Skozi celotno dogajanje pa bodo obiskovalce festivala spremljale ter prijazno pozdravljale simpatične Aktualove mornarke ter nagajivi Aktualko. In ne pozabite, vstop na tradicionalni dogodek je prost.