Top flop tedna

Na sodišče zaradi nekaj pršuta in salame?!

ss
12. 6. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Svetovni podvigi: deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Reveža so v trgovini zasačili »s prsti v marmeladi« (fotografija je simbolična).

10 Iz skladišča prodajalne v Kopru je nekdo ukradel 38 paketov keramičnih ploščic, zloženih na leseno paleto. Lastnik je oškodovan za 520 evrov.

9 V Velikih Laščah so policisti obravnavali drzno tatvino. Na dvorišče hiše oškodovanca sta se pripeljala moška, ki sta bila zainteresirana za nakup starega kmečkega orodja. Ko pa so odšli do skednja, je eden izkoristil trenutek in iz hiše pobral denar.

V Luciji so policisti ustavili 26-letnega domačina v avtomobilu, ki je med postopkom sam izročil dva zavojčka kokaina in pištolo. V Nazarjah je 52-letna ženska z leseno desko balkonske ograje po glavi večkrat udarila 65-letnega bivšega partnerja. Možakar je utrpel lažje poškodbe, ženska pa bo kazensko ovadena.

8 V Nazarjah je 52-letna ženska z leseno desko balkonske ograje po glavi večkrat udarila 65-letnega bivšega parterja. Možakar je utrpel lažje poškodbe; ženska bo prejela kazensko ovadbo.

7 Ljubljanski policisti so na Viču obravnavali vlom v telovadnico. Pogrešajo dva snowboarda.

6  V Luciji so policisti ustavili 26-letnega domačina v avtomobilu, ki je med postopkom sam izročil dva zavojčka kokaina in pištolo. Odredili so mu tudi alkotest in ta je pokazal, da pred vožnjo sicer ni pil, je pa očitno »pošmrkal« nekaj koke; hitrega testa za droge ni prestal, strokovni pregled pa je odločno odklonil. Pištolo in drogo so mu zasegli, sledijo ustrezne sankcije.

5 Uslužbenci finančne uprave so na mejnem prehodu Gruškovje, v »rent-a-car« vozilu znamke Škoda Octavia hrvaških registrskih oznak, odkrili skoraj deset kilogramov marihuane. Opojne zeli je voznik, hrvaški državljan, tihotapil v prirejenem delu prtljažnika.

4 Na Letališču Brnik so bombni tehniki z robotom razstrelili zapuščeni potovalni kovček. Izkazalo se je, da so bili v njem osebni predmeti.

3 Z avtomobila znamke BMW, parkiranega v garažni hiši v Strunjanu, je nekdo odmontiral vse štiri pnevmatike in vozilo postavil na zidake. Lastnik je oškodovan za okrog 12 tisočakov.

2 Ptujski policisti so po prijavi pozornega občana na tirih železniškega mostu izsledili mladoletnika, ki sta se tam fotografirala. Zoper mulca sledi prekrškovni postopek zaradi kršitve zakona o varnosti v železniškem prometu, o njunem ravnanju pa so obvestili tudi starše.

1 V Kopru je varnostnik prodajalne prijel domačina pri tatvini pršuta in salame v skupni vrednosti 63 evrov. Tat bo kazensko ovaden, za tatvino pa je predvidena denarna oziroma zaporna kazen.