Klemen Bunderla v bolečinah

FOTO: Usoden je bil sprehod s psičko

Teja Pelko
12. 6. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Aktualovec je očitno preveč dobesedno vzel rek »zlomi si nogo«, s katerim si pred začetkom premierne uprizoritve v gledališču zaželijo srečo.

Mediaspeed.net
Klemen Bunderla in Boštjan Korošec Podpis Klemen Bunderla s svojo alternacijo Boštjanom Korošcem.

Na dan napovedane premiere se mu je namreč zgodilo prav to. Seveda pa energičnega in vedno aktivnega ter nasmejanega voditelja, ki bi moral v Vesni upodobiti Samovega brata Sandija, to ni ustavilo, da ne bi prišel pogledat svojih kolegov. Pa čeprav na berglah. Tudi zato, ker ga je zanimalo, kako se bo v vlogi odrezala njegova alternacija Boštjan Korošec.

Mediaspeed.net
Ustvarjalci so z muzikalom po zgodbi Mateja Bora iz kultne slovenske romantične komedije Vesna navdušili občinstvo.

Usoden je bil sprehod s psom

»Malo sem jim bil 'fouš'. Z Alenko Kozolc Gregurić sva sedela v občinstvu, z njimi pela, migala in zelo navijala, vmes mi je bilo pa zelo žal, da nisem na odru. Jaz bi sicer stvari delal drugače, kot jih je Boštjan. Nekajkrat je izvrstno opravil najino vlogo in sem si rekel, to bi pa lahko tudi jaz dodal. Določene stvari so mi bile zelo všeč, nekaj pa je bilo tudi takšnih, ki bi jih sam naredil drugače,« je Boštjanovo upodobitev Sandija pokomentiral Klemen. In kako se je sploh zgodilo, da je namesto na odru končal med občinstvom?

Mediaspeed.net
Klemen Bunderla Podpis Klemen je po premieri požel številne simpatije.

VESNINA USTVARJALNA EKIPA
Za muzikalom stoji izkušena kreativna ekipa: avtor glasbe Matjaž Vlašič, režiser Vojko Anzeljc, libretist Janez Usenik, koreograf Miha Krušič in producent Gorazd Slak.

»Nekaj dni me je že bolela noga. Imel sem neko staro poškodbo, zvin gležnja, in bolečino sem pripisoval temu. V nedeljo smo imeli namreč dobrih 12 ur vaje na vročem soncu. Vsi smo bili utrujeni. Mislil sem si, da je to zaradi tega. Ker me je noga še kar bolela, sem se odločil, da bom šel na fitnes in se še malo razgibal. Na fitnesu je šlo vse v redu, potem sem šel pa na čisto nedolžen sprehod s psom in po šestih kilometrih kar naenkrat začutil bolečino, kot bi mi velik oster kamen priletel v gleženj. Zelo me je zapeklo in zabolelo. Res sem mislil, da je kamen, in sem se še na psa začel dreti, kako hodi. Nakar sem ugotovil, da ne morem več normalno hoditi, tako da sem preostala dva kilometra do doma prešepal. Vmes sem že razmišljal, da bo verjetno moj končni cilj urgenca, zato sem si rekel, da bom še v miru pojedel doma, ker je vprašanje, koliko časa bom čakal tam. Šel sem še lepo pod prho. Notri me je pa spet tako zadelo, da sem z glavo butnil v ploščico, tako da sem si rekel, da sem s kariero letos zagotovo zaključil. Potem sem šel še malo odležat na kavč, nato pa sem poklical taksi in šel čisto nesrečen na urgenco. Zaročenki Kaji sploh nisem povedal tega, saj je trenutno zelo zasedena z izpiti, ker gre čez tri tedne na Japonsko. Na urgenci so me nato v dobri uri 'zrihtali'. Rekli so mi, da imam zlomljeno stopalnico. Mavec moram imeti gor en mesec, 14. imam pregled. Baje, da se to razmeroma hitro pozdravi. Upam, da se bo pri meni tudi,« nam je pojasnil Klemen, ki si mora zdaj dajati tudi injekcije proti krvnim strdkom.

Mediaspeed.net
Glavno vlogo so ustvarjalci zaupali pevki Flori Emi Lotrič in igralcu Robertu Korošcu.

Če bo šlo vse po sreči, bo voditelj v vlogi Sandija nastopil že na avgustovskih ponovitvah Vesne.