Koncert brez plačila

Kvatropirci: Nastopali smo tudi že povsem zastonj

K.A.
1. 12. 2016, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Priljubljena zasedba Kvatropirci slovi po svojem značilnem dalmatinskem melosu, fantje so pravi magnet za oboževalke, občasno pa se soočajo tudi z malo manj prijetnimi platmi glasbene kariere.

Radio Aktual

Skupina Kvatropirci, ki bo 2. decembra nastopila na 9. Aktualovem rojstnem dnevu v dvorani Stožice, je priljubljena predvsem med ženskim spolom. Pozornost oboževalk jim seveda godi. "Zelo so prijetne oboževalke, po nastopih pridejo in vprašajo, če se lahko kaj skupaj slikamo, predvsem mlajše. Mi to z veseljem naredimo. Ni pa nekih obleganj ali pa kakšnih drugih neugodnih stvari. Za zdaj se nam še ni treba skrivati," v smehu povejo člani priljubljene skupine in priznavajo, da se zgodijo tudi kakšne malo manj prijetne stvari. "Ne bomo pa nikoli pozabili tudi enega koncerta, ko smo pa tudi skoraj povsem zastonj odigrali. V vso organizacijo smo šli sami in je bilo premalo ljudi in premalo reklame in se je pač tako izteklo. Enkrat se nam je zgodilo tudi to, da nas en gospod ni želel plačati, ker je rekel, da je bilo premalo kart prodanih in da nas ne more plačati. Se pa tudi zgodijo kakšna praznovanja, ko te nekdo povabi. In potem čutiš, da je samo on tisti, te obožuje, ostali pa pač ne. In to je tudi potem taka zelo odbijajoča stvar."

A vseeno priznavajo, da je več pozitivnih plati, zato na slabe kaj hitro pozabijo. "No, da ne bo samo slaba volja, doživljamo pač različne stvari, a mi uživamo in gremo naprej. Smo pa recimo tudi že doživeli pohvalo, ko nam je gospod rekel na enem praznovanju, da sploh ne more poslušati dalmatinske glasbe, ko je pa nas slišal, je pa rekel, da to mu je pa zanimivo. Tudi to je neke vrste pohvala," dodajajo.

In kakšni so zaslužki v Sloveniji? Fantje vsi v en glas pritrjujejo, da za zdaj še vedno ostajajo pri svojih službah. "Če bi to delali samo zaradi denarja, potem bi že davno nehali."