Vreme

Pozor! Močna burja, ki lahko odkriva strehe

STA
28. 2. 2016, 19.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ponoči in v ponedeljek zjutraj bo na Primorskem pihala močna burja, ki bo lahko na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 kilometrov na uro. Oranžni alarm zaradi vetra bo na Primorskem veljal od danes od 21. ure do ponedeljka do 6. ure, dopoldne pa bo burja oslabela, so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso).

STA
Ponoči in v ponedeljek zjutraj na Primorskem napovedana močna burja.

Veter lahko lomi veje, podira posamezna drevesa in odkriva strehe. Možne so prekinitve v oskrbi z električno energijo, veter pa lahko ovira cestni in tudi pomorski promet. Gibanje na prostem bo zelo oteženo in nevarno. Morje bo zmerno vzvalovano do vzvalovano.

Na agenciji svetujejo, naj se ljudje pri gibanju na prostem izogibajo nevarnim mestom in naj se ne vključujejo v promet, če to ni nujno potrebno. Plovila naj bodo privezana na varnih privezih, ljudje pa naj ostanejo na kopnem.

Ponoči se bodo padavine od juga okrepile in razširile na večji del države. Meja sneženja bo na okoli 1100 metrih nadmorske višine. Najnižje jutranje temperature bodo od dve do sedem, na Primorskem okoli deset stopinj Celzija.

V ponedeljek dopoldne bo oblačno in deževno, popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne plohe, lahko tudi zagrmi. Najvišje dnevne temperature bodo od šest do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija, so še zapisali na spletnih straneh Arsa.