Slovenija

Sojenje nekdanjemu direktorju ZD Velenje pri koncu

S.S.
28. 2. 2016, 15.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zupančič krivdo zanika in se brani, da so se podobne reči dogajale v večini zavodov.

arhiv Svet24
Sojenje Zupančiču poteka od novembra 2013, te dni pa se je proces zgolj iz formalnosti, zaradi preteka trimesečnega roka med obravnavami, začel znova ...

Na velenjskem okrajnem sodišču se je te dni znova začelo sojenje nekdanjemu direktorju Zdravstvenega doma Velenje Jožetu Zupančiču, obtoženemu nevestnega dela v službi.

Sedem zaposlenih je sicer že zdavnaj vrnilo preveč izplačane plače, ki naj bi jih prejemali od avgusta 2009 do konca leta 2011, ker naj bi tedanji direktor Zupančič, tako mu očita obtožnica, zavestno kršil predpise in jih ob preverbi plač v javnem sektorju prerazporedil v previsoke plačilne razrede glede na izobrazbo zaposlenih, s tem pa naj bi zdravstveni dom oškodoval za več kot 176 tisoč evrov.

Obdolženi krivdo zanika in se brani, da so se podobne reči dogajale v večini zavodov, ker je bila zakonodaja nepregledna. 

Sojenje Zupančiču poteka od novembra 2013, zdaj pa se je proces zgolj iz formalnosti, zaradi preteka trimesečnega roka med obravnavami, začel znova. Doslej so bili sicer izvedeni že vsi dokazi in zaslišane vse priče, Zupančič pa sodbe še ni slišal, saj je tožilstvo pred razglasitvijo predlagalo ponovno zaslišanje izvedenca ekonomske stroke Igorja Klinarja.

Obdolženi krivdo zanika in se brani, da so se podobne reči dogajale v večini zavodov, ker je bila zakonodaja nepregledna. Sodna saga se bo nadaljevala 22. marca, po zaslišanju izvedenca Klinarja pa bi lahko že sledile končne besede in sodba.