Slovenija

Prejeli drugo polovico plače

P.R.
28. 2. 2016, 18.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Delavci Lipice Turizma so v skladu z obljubami v petek na svoje bančne račune prejeli drugo polovico plače za december ter drugo polovico lanskega regresa, je povedal predsednik sindikata podjetja Lipica Turizem, Vili Škerjanc. S tem so v družbi poravnali vse obveznosti do delavcev za lani.

sta
Pred dnevi so predstavniki Sindikata delavcev gostinstva in turizma ter Škerjanc predstavili situacijo v Lipici Turizmu.

Po Škerjančevih besedah bodo januarsko in februarsko plačo ter preostale stroške delavcem poravnavali iz državne pomoči, ki jo je na četrtkovi seji potrdila tudi vlada. Z nepovratno državno pomočjo v višini 200 tisoč evrov bi nato v Lipici Turizmu poplačali tudi dobavitelje, ki na plačilo čakajo že več mesecev.

lipica.org
Delavci so prejeli drugo polovico plače za december in drugo polovico lanskega regresa.

REŠEVANJE V SKLADU S PREDPISI

Kot so zapisali na uradu vlade za komuniciranje (UKOM) ob potrditvi državne pomoči po načelu de minimis, se bo prestrukturiranje družbe celovito reševalo v skladu s sklepi, ki sta jih novembra lani sprejela odbora DZ za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter za gospodarstvo.

ENOVITO VODENJE IN PREDLOG SPREMEMB

Odbora sta novembra lani kljub pomislekom kmetijskega ministra Dejana Židana podprla predlog ministrstva za gospodarstvo za enovito vodenje vseh dejavnosti v Lipici, vladi pa naložila, da najpozneje v treh mesecih pripravi predlog sprememb zakona o Kobilarni Lipica, ki bi ponovno uvedle možnost za izvajanje tržne turistične dejavnosti v okviru javnega zavoda Kobilarna Lipica. Na vladnem uradu za komuniciranje so spomnili, da je predlog novele zakona v medresorskem usklajevanju.