Nasilje

Ivana Pazlanović ni bila edina slavna žrtev

U.K.
8. 9. 2017, 18.50
Posodobljeno: 8. 9. 2017, 20.54
Deli članek:

V Srbiji še zmeraj odmeva brutalen napad ne slavno igralko, a Ivana še zdaleč ni bila edina, ki je trpela nasilje svojih partnerjev.

Facebook
Na Mino Lazarević je mož celo streljal.

Zgodba Ivane je samo ena od mnogih, žal imajo nekatere še precej bolj žalostne konce. V Srbiji se namreč soočajo s precejšnjimi težavami glede nasilja v družini, ki je bilo zelo dolgo potisnjeno v ozadje, policija pa je šele zadnja leta začela tovrstne primere dejansko kaznovati. In dejstvo je tudi, da niti velike zvezdnice, kot je to pokazal primer Ivane, niso varne pred nasilnimi partnerji. Tudi druge srbske starlete so bile žrtve nasilnih partnerjev.

Facebook
Ivana Stamenković in njen mož Nikola Pavlović se borita za skrbništvo nad hčerko.

Ivana Stamenković Sindi 

Ivana, ki se je preživljala kot fotomodel, je javno spregovorila o mučenju, ki ga je doživljala, ko je bila poročena z Nikolo Pavlovićem. Nikola jo je pretepal, ji grozil, trenutno pa se na sodišču borita za skrbništvo nad njuno hčerko. Nikola je bil obtožen zaradi nasilništva v družini, a je trenutno primer ponovno na sodišču.

Bilja Krstić 

Pevka etno glasbe je leta trpela ansilje svojega moža, priznanega igralca Tihomira Arsića. Povedala je, da je njun zakon uničil alkohol, nasilje in njegove zveze z drugimi ženskami.

Mina Lazarević

Priznana igralka je bila žrtev nasilja svojega moža Gorana Stanića. Leta 2015 jo je Goran napadel in nanjo celo streljal s polavtomatskim orožjem. Policijo so poklicali sosedje, ki je Gorana aretirala zaradi nasilja in ogrožanja javnosti.

Sonja Vuksanović

Aca Lukas je bil obsojen na deset mesecev zaporne kazni, ker je pretepel svojo ženo Sonjo Vuksanović. Poleg tega je dobil tudi 18 mesecev prepovedi približevanja. Aca je sicer podpisal priznanje glede nasilja v družini.

Maja Marijana

Majo je njen mož Mladen Šmakič pretepal več let. Ko je nekega dne zaradi pretepa pristala v bolnišnici se je pevka vendarle odločila in se ločila od moža.

Facebook
Maja Marijana je nasilje trpela več let.

Ana Marija Žujović

Ano je leta 2015 brutalno pretepel njen bivši partner Vladimir Stanojević. S pestmi jo je večkrat udaril po obrazu in prenehal šele, ko mu je rekla, da bo poklicala policijo. Primer proti njemu še zmeraj traja, saj se je Vladimir preselil v ZDA.

Facebook
Bivši partner Ane Žujović se je preselil v ZDA.

Facebook
Sonjo Vuksanović je pretepel njen mož Aca Lukas.