"Popoln psihopat"

Dvojni umor, ki je pretresel Nemčijo: 9-letnika zvabil domov in ga 52-krat zabodel

S.R.
8. 9. 2017, 15.35
Posodobljeno: 8. 9. 2017, 16.03
Deli članek:

V petek je šest mesecev po brutalnem dvojnem umoru, ki je pretresel Nemčijo, pred sodnika stopil 19-letni morilec Marcel Hesse.

Polizei Bochum
Marcel Hesse

Spomnimo, Marcel je 6. marca v domačem kraju Herne umoril 9-letnega soseda Jadena in posnetke umora objavil na spletu. Le dan pozneje je z nožem ubil še 22-letnega Christopherja, sicer znanca iz šole. Policiste je na grozljive posnetke, vključno s selfijem okrvavljenega Marcela ob dečkovem truplu, opozoril uporabnik interneta, ti pa so pozneje v kleti Marcelovega domovanja našli mrtvo telo mlade žrtve. Policija je takrat dejala, da je Marcel moril povsem hladnokrvno. Po štirih dneh na begu se je nato le predal, umora pa je priznal že policistom v priporu.

Začetek sojenja

Danes se je šest mesecev po brutalnih zločinih le začelo sojenje temu »popolnemu psihopatu,« kot ga je opisala njegova sestra.

Tožilstvo trdi, da je najstnik Jadena v svoj dom zvabil pod pretvezo, da potrebuje pomoč pri držanju lestve, nato pa 9-letniku zadal kar 52 vbodnih ran. Trdijo tudi, da ga je v zločin gnala sla po krvi in ubijanju, poroča nemški Spiegel. Še istega dne naj bi 22-letnega Christopherja, sicer znanca iz šolskih klopi, prepričal, da potrebuje prenočišče, ker da so njegovi starši odpotovali. Ko je Christopher naslednji dan izvedel, da mlado pošast išče policija, mu je zagrozil z razkritjem. Marcel mu je odgovoril z nožem, ga domnevno kar 68-krat zabodel in pustil izkrvaveti. Dva dni pozneje je v želji, da bi uničil dokaze, stanovanje zažgal.

»Obtoženi želi povedati, da obtožbi ne oporeka,« je danes na sodišču v Bochumu dejal Marcelov odvetnik, ki pa ni želel dodatno pojasnjevati podrobnosti v zvezi z morilskim pohodom. Hkrati se ni odzval na navedbe tožilstva, ko je to opisovalo Marcelovo življenje pred krvoločnim zločinom.

Sojenje bo potekalo do sredine oktobra.