Draga preiskava

Primer Maddeleine McCann: Policija zaprosila za dodaten denar

M.K.
8. 9. 2017, 12.31
Posodobljeno: 8. 9. 2017, 13.16
Deli članek:

Denarna sredstva, ki jih potrebuje britanska policija za preiskavo o izginotju deklice bodo konec septembra presahnila.

Reuters
Maddie je izginila pred desetimi leti.

Za preiskavo izginotja Madeleine MacCann je bilo doslej namenjenih že slabih dvanajst milijonov evrov,  pa se preiskovalci za dodatna vladna sredstva potegujejo še na sodišču. Za tekoče pokrivanje operativnih stroškov je policija zdaj zaprosila britansko vlado.

Marca letos je notranje ministrstvo odobrilo dobrih 91.000 evrov za pokritje operativnih stroškov preiskave za obdobje od aprila do septembra tega leta. Takrat je pristojni policijski komisar Mark Rowley povedal, da preiskovalci upajo, da še lahko ponudijo odgovore.

"Vem, da smo na sledi pomembnih ugotovitev, ki jih je vredno podrobneje preiskati, in če bi jih lahko preiskali, bi morda prišli do odgovorov, toda dokler tega dela ne opravimo, ne bom vedel, ali bomo pri tem uspeli ali ne," je povedal Rowley.

Predstavnik staršev je ob tem povedal da dekličina starša Kate in Gerry McCann srčno upata na odobritev dodatnih sredstev. "Ohrabruje ju dejstvo, da so se še vedno pripravljeni posvetiti preiskavi in sta zelo hvaležna vsem pristojnim na policiji, ki še vztrajno iščejo sledi za njuno izginulo hčerko," je povedal.

Po zagotovilih tiskovnega predstavnika Scotland Yarda, denarna sredstva policije zadostujejo le še do konca septembra, piše BBC. Vse podrobnosti o nadaljnjem financiranju preiskave preiskave, pa bodo še sporočili.

Takrat triletna Maddie je maja leta 2007 izginila iz apartmaja v Praia da Luz na Portugalskem, kjer je dopustovala njena družina.

Dokumentarec v osmih nadaljevanjih o enem najbolj razvpitih in kontroverznih primerov v Veliki Britaniji zadnjih let zdaj pripravlja tudi produkcijska hiša Netflix, ki pa še ni izdala predvideni datum predvajanja.