Lov se nadaljuje

Sestra o iskanem 19-letnem morilcu Marcelu - »popolni psihopat«

G.G.
9. 3. 2017, 09.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

19-letni Marcel H., ki je v nemškem mestu Herne umoril 9-letnega fanta, je bil »problematičen« že pred zločinom. Njegova sestra ga je opisala kot »popolnega psihopata«.

Polizei Bochum
Policija išče 19-letnega Marcela H.

Medtem ko nemška policija še išče 19-letnega morilca Marcela H., sta o njem za tabloid Bild spregovorila sestra in mati pokojnega fanta. 21-letna Marcelova sestra ni imela lepih besed o bratu. Večkrat jo je pretepel, naokoli je hodil v vojaških uniformah in se uril v borilnih veščinah.

Introvertiranega brezposelnega 19-letnika so po ulicah mesta Herne videli postopati tudi sovaščani. Mati umorjenega 9-letnika je povedala, da se je Marcel že večkrat potikal pred njihovo hišo. Nikoli ni pozdravil ali pogledal človeka v oči. Iz njihove hiše so se je občasno slišalo njegovo vpitje, kričal je na sestro in mamo. Pred dvema letoma naj bi ga mati odpeljala k psihologu, kjer se je menda pokazal v »lepi luči«. Po soseski pa se je razvedelo, da je pred leti zaklal sestrinega hrčka.

Spomnimo. Marcel H. je posnetek umora v ponedeljek objavil na Darknetu, nek uporabnik je opazil posnetek in opozoril policijo, ki je čez dve uri v kleti hiše v mestu Herne našla truplo 9-letnega fanta. Osumljeni je pobegnil, policija pa je javnost opozorila, da je lahko oborožen in nevaren. Obstaja možnost, da je napadel še koga in se pri tem poškodoval, zato policisti opravljajo poizvedbe v bližnjih bolnišnicah, zdravstvenih domovih in lekarnah.