Nevaren

Morilec 9-letnika še vedno na begu! Je spet moril?

G.G.
8. 3. 2017, 10.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nemški policisti si prizadevajo kar najhitreje prijeti 19-letnega Marcela H., ki je v ponedeljek zvečer v mestu Herne z nožem do smrti zabodel 9-letnega fanta.

Polizei Bochum
Policija išče 19-letnega Marcela H.

19-letnik Marcel H. je posnetek umora objavil na Darknetu, nek uporabnik je opazil posnetek in opozoril policijo, ki je čez dve uri v kleti hiše v mestu Herne našla truplo 9-letnega fanta.

Osumljeni je pobegnil, policija pa je javnost opozorila, da je lahko oborožen in nevaren. V torek zvečer so prijeli obvestilo, da bi lahko zapis na eni od spletnih klepetalnic pripadal iskanemu morilcu. "Boril sem se s 120 kilogramov težko zverjo. Bolj se je upirala kot otrok," se je glasil zapis, omenjeno pa je bilo tudi mučenje, pisec teksta pa trdi, da je prišel do žrtvinega računalnika, telefona in bančnih kartic. Policija preiskuje, če v okolici mesta Herne koga pogrešajo.

Predstavniki policije so medtem sporočili, da je iz posnetek na Darknetu in fotografij razvidno, da gre za osumljenega 19-letnika. Na eni od fotografij je z okrvavljenimi rokami ob truplu 9-letnika.

Kaj je bil njegov motiv? Policija raziskujejo. Žrtve ni poznal, najverjetneje jo je izbral naključno. Marcel H. je bil brezposeln, introvertiran, pred zločinom pa je po spletu pisal tudi o tem, da razmišlja o samomoru.