Obsedel jo je hudič

Prevedli sporočilo, ki ga je napisala obsedena nuna

U.K.
8. 9. 2017, 18.20
Posodobljeno: 8. 9. 2017, 18.20
Deli članek:

Računalniški strokovnjaki so uspeli dekodirati sporočilo, ki ga je zapisala italijanska nuna, ki naj bi jo obsedel hudič

Wikipedija
Je imela Maria Crocifissa della Concezione morda shizofrenijo?

Tako imenovano 'sporočilo od hudiča' že od 17. stoletja naprej bega teologe in znanstvenike. Sporočilo je leta 1676 napisala sestra Maria Crocifissa della Concezione v samostanu Palma di Montechiaro na Siciliji. Sama je dejala, da jo je obsedel hudič in jo prisilil, da je zapisala sporočilo.

Dekodirano sporočilo

Kot kaže je italijanskim računalniškim strokovnjakom sedaj vendarle uspelo dekodirati sporočilo in to s pomočjo programa, ki so ga našli na tako imenovanem temnem spletu.

Sestra Maria naj bi se nekega dne zbudila popackana s črnilom, na postelji pa je našla sporočilo za katerega je trdila, da ga je (preko nje) napisal hudič. Sporočilo naj bi vsebovalo sporočila glede razmerja med ljudmi, bogom in satanom. Tako naj bi zapisala, da so bog, Jezus in sveti duh le mrtve uteži (v smislu, da ne pomenijo nič). Zapisala je tudi da: »Bog misli, da lahko osvobodi smrtnike.«

Zapisala je še, da si je boga izmislil človek in da ta sistem ne deluje za nikogar. Še v enem delu pa je zapisala, da je morda sedaj Styx (reka, ki ločuje Zemljo in podzemlje v grški mitologiji) resničen. Mnogi verjamejo, da je Maria bolehala za shizofrenijo.