Dramatično reševanje

VIDEO: Enoletnega malčka po desetih urah rešili iz vodnjaka

M.K.
4. 9. 2017, 09.20
Posodobljeno: 4. 9. 2017, 09.26
Deli članek:

Dramatično reševanje enoletnega dečka, ki je po nesreči padel v 50 metrov globoki vodnjak, se je po deset urah uspešno končalo.

You Tube / zajem zaslonske slike
Malčka so po zahtevnem reševanju živega in zdravega z vrvjo izvlekli iz smrtonosne pasti vodnjaka.

Nesreča se je pripetila minuli petek v mestu Xi’an v severozahodni kitajski provinci Shanxi. Okrog devetih zjutraj po lokalnem času sta dedke in babica šla z malčkom. Med vožnjo na igrišče po blatni cesti, je malček zaradi tresenja nesrečno padel z električnega vozila in se zakotalil v odprtino vodnjaka.

Nemudoma so začeli z reševalno akcijo. Gasilci in reševalci so na kraj nesreče pripeljali tudi gradbene stroje in rovokopače. Po poročanju televizije 9news s kraja dogajanja, je bila jama globoka 40 do 50 metrov, v premeru pa merila vsega do 30 centimetrov. Deček se je zagozdil na globini okrog 12 metrov pod vrhom.

Da bi dečku omogočili normalno dihanje, so reševalci v jamo dovajali kisik in po vrvi spuščali hrano in vodo, da mu ne bi pošla življenjska energija. Ker se je postopek zahtevnega reševanja zelo zavlekel, so na kraj nesreče pripeljali tudi dečkova starša, ki sta ves čas bodrilamalčka, da ne bi zaspal.

Devet bagrov in rovokopačev je nekaj metrov od odprtine vodnjaka izkopalo 13 metrov globoko jamo, z namenom, da bi reševalci dečka bočno izvlekli skozi odprtino v zidu. Zaradi izjemno zahtevne geološke sestave tal, izmenjavali so se sloji gline in peska, med katerimi je na globini 12 metrov prišlo tudi do izliva velike količine vode, je prišlo tudi do plazenja.

Kljub zapletom se je srečno izteklo. Deček, ki so ga na koncu morali izvleči z vrvjo, je bil po uspešni reševalni akciji živ in pri zavesti.