Dva brata sta se predala

Trije mladoletniki in 20-letni prosilec za azil zagrešili gnusne zločine

R.T.
4. 9. 2017, 08.41
Posodobljeno: 4. 9. 2017, 09.49
Deli članek:

Konec avgusta so v priljubljenem letovišču v Riminiju štirje moški napadli poljski par. To pa ni edini zločin, ki so si ga privoščili.

Profimedia
Tako so skritega pred novinarji pripeljali enega od mladoletnih osumljencev.

Po grozljivem napadu na poljski par na priljubljeni plaži v bližini Riminija na vzhodni obali Italije, ko je skupina moških večkrat posilila 26-letno Poljakinjo, njenega fanta pa pretepla, je italijanska policija identificirala prijela vse štiri osumljence.

Italijansko in poljsko javnost je pretresel napad, ki se je zgodil konec avgusta. Štirje moški so napadli 26-letnega Poljaka, ga udarili s steklenico po glavi, zaradi česar je izgubil zavest. Njegovo dekle so odvlekli do morja, jo posilili in pustili ob obali. Nesrečna Poljaka so našli mimoidoči in poklicali na pomoč policiste ter reševalce. Kasneje tega večera je napad in posilstvo, ki sta se zgodila v bližini plaže, prijavila še transseksualka peruvijskega porekla. 

Poljski par je četvorka tudi oropala.

Italijanski časnik Corriere della Serra pa je v nedeljo poročal, da je policija identificirala dva mladoletnika maroškega porekla, rojena v Italiji, ki sta sodelovala pri gnusnem zločinu. 

Profimedia
Zločin je razburil italijansko in poljsko javnost.

Sky TG24 je poročal, da gre za brata, eden je star 15, drugi 17 let. Policiji sta se v soboto predala sama, ko so oblasti objavile posnetke štirih osumljencev, ki so jih posnele nadzorne kamere. Policija je nato v soboto zvečer in po pogovoru z bratoma priprla 16-letnega Nigerijca, tudi rojenega v Italiji. Ker gre za mladoletnike, njihovih imen niso javno objavili. Policija je sporočila, da so mladoletno trojico že obravnavali, vendar nikoli zaradi tako nasilnih dejanj.

V nedeljo pa je v roke policistov padel še četrti, najstarejši osumljenec. Gre za prosilca za azil iz Konga, ki so ga aretirali na vlaku, saj je želel zapustiti Italijo in preko Milana odpotovati v Francijo, da bi se skril pred roko pravice. Policija je sporočila, da osumljenemu ime Guerlin B., star pa je 20 let. Maurizio Improtum, šef policije v Riminiju, pa je ob tem dejal, da je v simboličnem smislu aretacija prinesla dvojno zadovoljstvo, saj sta domnevnega storilca vklenili ženski policistki.

20-letnik je leta 2015 živel v centru za migrante na Lampedusi. Njegovo prošnjo za azil so oblasti zavrnile, vendar pa so mu do leta 2018 izdali dovoljenje za začasno prebivanje iz humanitarnih razlogov.

Ob aretaciji je Guerlin, ob njem so bili trije polni kovčki, dejal, da "s tem nima nič" in da je veren človek, ki se žensk ne dotika. Preiskovalci so sicer med njegovo prtljago našli ročno uro znamko Casio, za katero sumijo, da jo je ukradel Poljaku.

Mladoletna brata pa sta policiji povedala drugačno zgodbo in trdita, da je prav 20-letnik, ki je zdaj obtožen dveh posilstev, glavni načrtovalec grozljivih napadov. Brata trdita, da so 25. avgusta, v noči, ko sta se zgodila dva posilstva, popili nekaj piv in da sta oba žensko "le držala".

Preiskovalcem pa tudi ni jasno, kako se lahko Guerlin, ki nima stalnega naslova bivanja in službe, na družbenih omrežjih objavlja fotografije, na katerih je modno oblečen, fotografiran ob športnih avtomobilih in podobno. Policijske kartoteke doslej ni imel.