Blizu zaključku

Še enkrat o poškodbah trpinčene deklice Arine

G.G.
4. 9. 2017, 08.39
Posodobljeno: 4. 9. 2017, 13.32
Deli članek:

Sojenju v primeru t.i. jeseniške deklice gre proti koncu. Na obravnavah je bilo med drugim moč slišati grozljive podrobnosti o mučenju dveletne Arine in izmikanja obtoženih Sande Alibabić in Mirzana Jakupija.

STA
Obtožena Arinina mati Sanda Alibabič

Srhljivo je bilo branje obtožnice, v kateri so zabeležene grozote, ki jih je morala prestajati Arina – od stradanja do udarcev, ki so v začetku julija 2016 pripeljali do tako hudih poškodb možganov, da je nesrečna deklica umrla. Dežurna na jeseniški kirurgiji je dejala, da je “prvič videla tako poškodovanega otroka, čeprav je specialist že devet let.”

Obtožena Sanda Alibabić in njen takratni partner Mirsad Jakupi sta obtožbe zavračala in s prstom kazala drug na drugega, a se tudi zapletala. V pismih iz pripora pa sta se v nekem trenutku tudi usklajevala o tem, kaj naj izpovesta na sodišču.

V dvorani okrožnega sodišča v Kranju je bilo vroče, ko je na prostor za priče stopil Arinin oče, Senad Kardašević, nekdanji partner obtožene Sande Alibabić.

Na današnjem naroku so opravili soočenje izvedencev medicinske stroke glede nasprotujočih si ugotovitev o dekličinem zlomu reber. 

Izvedenca medicinske stroke sta še enkrat pojasnila ugotovitve o domnevnem dekličinem zlomu reber. Na podlagi rentgenske slike je izvedenec medicinske stroke Ratko Komadina ocenil, da je “zanesljivo videti zadebelitev na dveh rebrih”, kar nakazuje zlom reber, ne more pa zgolj iz slike natančno opredeliti časa nastanka poškodb. Izvedenec medicinske stroke Anton Lah je po drugi strani dejal, da posledice poškodb niso tipične za zlom reber pri otroku. Ker je poškodba reber le ena v nizu poškodb pri Arini, minimalno razhajanje v mnenju ni bistveno za celoten primer.