Skupina smrti

17-letnica odgovorna za številne smrti

uk
4. 9. 2017, 08.15
Posodobljeno: 5. 9. 2017, 07.58
Deli članek:

Policisti so aretirali 17-letno dekle, ki naj bi bilo vodja grozljive igre, imenovane Sinji kit (Blue Whale), zaradi katere je umrlo več deset najstnikov.

Youtube
Najstnica naj bi se predstavljala kot moški in grozila vsem, ki niso hoteli izvršiti naloge.

Ruska policija je sporočila, da je aretirala najstnico, ki naj bi bila idejna vodja tako imenovane skupine smrti. Skupina je domnevno pod njenim vodstvom širila smrtonosno igro Sinji kit, zaradi katere je umrlo več ljudi (predvsem najstnikov) po vsem svetu.

Sinji kit

Igra Sinji kit je spodbujala najstnike, da izvedejo 50 nalog. Med drugim so morali opravljati nevarne podvige, kot je plezanje na mostove, s čimer so tvegali življenja. Poleg tega so se morali rezati in/ali iznakaziti dele svojega telesa. Zadnja naloga pa je zahtevala, da oseba stori samomor. Če kdo ni želel končati katerekoli naloge, je dobival grožnje s smrtjo, grozili pa so tudi članom njegove družine.

Youtube
Policija je aretirala tudi 21-letnega moškega, ki naj bi bil vpleten v igro Sinji kit.

Čeprav ni znano natančno, koliko smrti je povezanih s to igro, pa naj bi po ocenah zaradi nje samomor naredilo več deset najstnikov po vsem svetu. In večina gotovo ni vedela, da za vsem skupaj stoji mladoletno dekle.

Aretacija

Kot kaže, za smrtonosno igro stoji 17-letna Rusinja. Ker je še mladoletna, policija ni razkrila njenega imena. Policisti so še sporočili, da so poleg dekleta v istem stanovanju aretirali 21-letnega moškega, ki naj bi prav tako prepričeval najstnice, da storijo samomor. Podrobnosti aretacije še niso znane, sta se pa na spletu pojavila fotografija in video iz stanovanja omenjene najstnice, kjer je videti več knjig in risb, ki prikazujejo samomor.