Požari

VIDEO in FOTO: Dramatični prizori iz Dalmacije

M.K.
16. 7. 2017, 14.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V več krajih na Hrvaškem se gasilci spopadajo s požari na prostem.

Profimedia
Fotografija je arhivska.

Zagorelo je tudi na Pagu, kjer je gasilcem delo oteževala močna burja, zaradi česar niso mogli uporabiti letal za gašenje. Danes popoldne so požar spravili pod nadzor. "Gasilci so še na terenu, pregledujejo območje pogorišča, a vse je pod nadzorom," je  povedal poveljnik tamkajšnjih gasilcev Željko Šoša

Kot poroča porta HRT, je včeraj čez dan in ponoči izbruhnilo 19 požarov, med drugim v krajih Kakmi, Nemovačko selo, Bilišani, Pag, Vir in Polači, kjer je gasilcem uspelo pred ognjem obvarovati hiše.

Šibenikin

Zjutraj je zagorelo je tudi v Prpuši v občini Šestanovac.

Hrvaški portal Index poroča, da je danes dopoldne zagorelo tudi na Brodarici v bližini plaže Rezališta pri Šibeniku, kjer gori trava in podrast. Gorelo naj bi neposredno ob hišah. Priča jim je povedala, da se ogenj hitro širi in da ljudje kričijo in jokajo, ker je ogenj tako blizu njihovih hiš. Portal Šibenik.in navaja, da imajo gasilci tam požar trenutno pod nadzorom.

Šibenikin

Zaradi gostega dima, ki se je vil nad Jadransko magistralo, os zaradi varnosti voznikov in gasilcev cesto zaprli. Ves promet so preusmerili na cesto preko Boraje.

K sreči je tam lahko poletelo letalo za gašenje.