Mobilna verzija
07:16 21. september 2017

VIDEO: V streljanju ubita policist in napadalec

M.K. Pariz
0 Posodobljeno: 10:02 / 09.8.2017

V streljanju na aveniji Elizejske poljane v Parizu je bil nocoj en policist ubit, drugi pa ranjen.

Pariz, Elizejske poljane, policija, streljanje

Na območju Elizejskih poljan poteka obsežna policijska akcija. Foto: Twitter

Strelec je podlegel strelom policije, poroča francoska televizija BFMTV. Policijska operacija še poteka, je policija sporočila prek twitterja. Območje celotne avenije so zavarovali.

Streli so odjeknili okrog 21. ure v bližini postaje podzemne železnice Franklin D. Roosevelt, v 8. okrožju francoske prestolnice.

Agencija Reuters, ki se sklicuje na policijske vire, še poroča, da gre zelo verjetno za teroristični napad. Napadalec je streljal z avtomatsko puško kalašnikov.

"Na Elizejskih poljanah poteka policijska operacija. Izogibajte se območju in upoštevajte navodila policije," so še zapisali po poročanju televizije.

Znamenito nakupovalno ulico v središču mesta, ki je običajno polna turistov in domačinov, varujejo oboroženi policisti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na tem območju pa so zaprli tudi postaje podzemne železnice.

Na kraj incidenta je sicer prišlo tudi več deset reševalnih vozil. Nad območjem tudi kroži policijski helikopter.

Do streljanja je prišlo zgolj dva dneva po aretaciji dveh terorističnih osumljencev, ki naj bi načrtovala skorajšnji napad. Pri njiju so našli tudi orožje in eksploziv. Lahko bi šlo celo za napad ob nedeljskem prvem krogu predsedniških volitev.

V Franciji še vedno veljajo izredne razmere, ki so jih uveljavili po napadih leta 2015. Na ulicah je več tisoč vojakov in oboroženih policistov, ki poostreno varujejo tudi turistične točke, kot so Elizejske poljane.

V Franciji bo v nedeljo potekal prvi krog predsedniških volitev. Džihadizem je ena poglavitnih političnih tem tokratnih predsedniških kampanj.

Vaš prispevek