DO MORJA

350 kilometrov za lepši jutri bolnih otrok

Gabrijel Toplak
20. 4. 2017, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Maja Dajč, predsednica Združenja Za-upam, je v torek začela dobrodelni projekt v Radljah ob Dravi in želi 1. maja prispeti v Strunjan. Dnevno bo pot dolga okoli 25 kilometrov.

Facebook
Desetletni Aleks ima zaplete po prebolelem encefalitisu.

SMS

Z besedo ZAUPAM5 na številko 1919 prispevamo 5 evrov.

Lahko pa tudi z nakazilom na TRR združenja (odprt pri Delavski hranilnici) SI56 6100 0000 8523 737, sklic (ime otroka).

»Začelo se je s plastičnimi zamaški, pravzaprav s pismom ženske, ki je mamica 17-letnega Žige s cerebralno paralizo. Družina zamaške zbira za terapije, ki pomagajo sinu. To ni prav. Življenje je vredno več. Več kot 300 evrov za tono zamaškov. Spoznala sem še Primoža, Loti, Aleksa in Mateja. Vsem je skupna ena stvar: bolezen. Omejeni so v gibanju, a njihova volja do življenja je brezmejna,« pravi Maja Dajč, predsednica Združenja Za-upam, ki je pred dnevi začela humanitarno akcijo z naslovom Moji borci. Odpravila se je po 350-kilometrski tako imenovani Ciglarjevi poti od Radelj do Strunjana, na kateri zbira denar za pet gibalno oviranih otrok in mladostnikov.

Facebook
Maja Dajč

VABLJENI LJUBITELJI POHODNIŠTVA

Do Strunjana bo hodila v vsakem vremenu. »Želim zbrati sredstva, s katerimi bodo mojim borcem omogočeni dodatno zdravljenje, prilagoditve bivanjskih prostorov in podobno,« je pojasnila Dajčeva in povabila vse, ki si to želijo, da se ji pridružijo na »terenu«. »Lahko le kakšen kilometer ali dva, morda dan ali celo več. Vsi ste dobrodošli. Skupaj za otroke, ki brezskrbnosti otroštva ne bodo poznali,« je poudarila Dajčeva.

Facebook
Sedemnajstletni Primož okreva po hudi nesreči.

Posamezne dnevne etape si je razdelila in bodo v povprečju dolge 25 kilometrov. Prvi dan je bila na vrsti etapa od Radelj ob Dravi do Razborja, drugi dan je hodila do Mozirja. Danes, tretji dan, končuje v Motniku. »Četrti dan hodim do Miklavža, peti dan do Grosuplja, šesti dan bom v Mačkovcu, sedmi dan grem do Starega trga, osmi dan do Mašuna in deveti dan do Kozleka. Deseti dan končujem v Pregarjah, 11. dan v Slavniku, 12. dan v Kubedu in 13. dan v Pomjanu. Zadnji, 14. dan želim biti v Strunjanu,« je pot opisala Dajčeva.

Facebook
Sedemnajstletni Žiga ima hudo obliko cerebralne paralize.

Facebook
Šestletni Matej ima duchennovo mišično distrofijo.

Facebook
Tudi petletna Loti boleha za cerebralno paralizo.