Mobilna verzija
22:44 23. oktober 2017

350 kilometrov za lepši jutri bolnih otrok

Gabrijel Toplak
0 Posodobljeno: 10:02 / 09.8.2017

Maja Dajč, predsednica Združenja Za-upam, je v torek začela dobrodelni projekt v Radljah ob Dravi in želi 1. maja prispeti v Strunjan. Dnevno bo pot dolga okoli 25 kilometrov.

Aleks, pohod, Združenje Za-upam

Desetletni Aleks ima zaplete po prebolelem encefalitisu. Foto: Facebook

SMS

Z besedo ZAUPAM5 na številko 1919 prispevamo 5 evrov.

Lahko pa tudi z nakazilom na TRR združenja (odprt pri Delavski hranilnici) SI56 6100 0000 8523 737, sklic (ime otroka).

»Začelo se je s plastičnimi zamaški, pravzaprav s pismom ženske, ki je mamica 17-letnega Žige s cerebralno paralizo. Družina zamaške zbira za terapije, ki pomagajo sinu. To ni prav. Življenje je vredno več. Več kot 300 evrov za tono zamaškov. Spoznala sem še Primoža, Loti, Aleksa in Mateja. Vsem je skupna ena stvar: bolezen. Omejeni so v gibanju, a njihova volja do življenja je brezmejna,« pravi Maja Dajč, predsednica Združenja Za-upam, ki je pred dnevi začela humanitarno akcijo z naslovom Moji borci. Odpravila se je po 350-kilometrski tako imenovani Ciglarjevi poti od Radelj do Strunjana, na kateri zbira denar za pet gibalno oviranih otrok in mladostnikov.

Maja Dajč, predsednica, Združenje Za-upam, pohod, projekt

Maja Dajč Foto: Facebook

VABLJENI LJUBITELJI POHODNIŠTVA

Do Strunjana bo hodila v vsakem vremenu. »Želim zbrati sredstva, s katerimi bodo mojim borcem omogočeni dodatno zdravljenje, prilagoditve bivanjskih prostorov in podobno,« je pojasnila Dajčeva in povabila vse, ki si to želijo, da se ji pridružijo na »terenu«. »Lahko le kakšen kilometer ali dva, morda dan ali celo več. Vsi ste dobrodošli. Skupaj za otroke, ki brezskrbnosti otroštva ne bodo poznali,« je poudarila Dajčeva.

Primož, pohod, Združenje Za-upam

Sedemnajstletni Primož okreva po hudi nesreči. Foto: Facebook

Posamezne dnevne etape si je razdelila in bodo v povprečju dolge 25 kilometrov. Prvi dan je bila na vrsti etapa od Radelj ob Dravi do Razborja, drugi dan je hodila do Mozirja. Danes, tretji dan, končuje v Motniku. »Četrti dan hodim do Miklavža, peti dan do Grosuplja, šesti dan bom v Mačkovcu, sedmi dan grem do Starega trga, osmi dan do Mašuna in deveti dan do Kozleka. Deseti dan končujem v Pregarjah, 11. dan v Slavniku, 12. dan v Kubedu in 13. dan v Pomjanu. Zadnji, 14. dan želim biti v Strunjanu,« je pot opisala Dajčeva.

Žiga, pohod, Združenje Za-upam

Sedemnajstletni Žiga ima hudo obliko cerebralne paralize. Foto: Facebook

Matej, pohod, Združenje Za-upam

Šestletni Matej ima duchennovo mišično distrofijo. Foto: Facebook

Loti, pohod, Združenje Za-upam

Tudi petletna Loti boleha za cerebralno paralizo. Foto: Facebook

Vaš prispevek