Skočila je

Šok: na klopi so jo našli mokro in krvavo

pk
20. 4. 2017, 20.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Incident, ki se je včeraj zgodil pri fužinskem gradu v Ljubljani, bi se lahko končal precej bolj tragično. Na srečo so bile posledice le lažje poškodbe. Občane je prizor vseeno pretresel.

pk
Radovedneži, ki so opazovali dogajanje, so bili mnenja, da so žensko napadli.

Včeraj malo pred osmo uro zjutraj so mimoidoči, ki so peš ali z avtom prečkali most čez Ljubljanico v Novih Fužinah, opazili neobičajen prizor.

»Tako kot vsako jutro sem se sprehajal od Rusjanovega trga proti Golovcu. Ko sem želel prečkati most čez reko, sem opazil, da na klopi, ki leži neposredno na mostu, sedi mokra ženska, ki je imela na vratu kri,« nam je dogajanje opisal prebivalec Fužin.

Pk
Pod klopjo je mlaka vode, ki je kapljala iz premočene ženske.

Ni bil napad

Ženska je z obzidja mostu skočila v Ljubljanico in se nato iz vode rešila sama. Pri tem se je lažje poškodovala.

Povedal je, da ga je prizor precej pretresel. »Vse skupaj je bilo videti sumljivo in skrb vzbujajoče,« je povzel občutke. »Ženski, za katero sem ocenil, da je srednjih let, sta pomoč že nudila dva človeka. Nekoliko zadržani so jih onkraj mostu opazovali radovedneži, ki so ugibali, kaj se je zgodilo. Slišal sem jih govoriti, da je čisto mogoče, da je žensko nekdo napadel. Nato so kmalu prispeli policisti, ki so gospo pospremili v svoje vozilo,« je pojasnil.

»Dva policista sta, medtem ko so čakali na prihod reševalnega vozila, pogledovala v reko. Potem je prišel rešilec, v katerega so pospremili žensko. Hodila je sama, tako da očitno ni bila huje poškodovana,« je še komentiral dogajanje.

pk
Policija je žensko pospremila v svoje vozilo, kjer je počakala na rešilca.

Skočila in izplavala

Očividci dogodka so govorili o tem, da je imela na vratu kri, zaradi česar so mislili, da jo je nekdo napadel, vendar se je izkazalo, da se je poškodovala pri skoku v reko.

Na Policijski upravi Ljubljana smo preverili, kaj se je zgodilo. Pojasnili so, da je pri fužinskem gradu res posredovala njihova patrulja. »Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da je z betonskega obzidja mostu čez Ljubljanico v vodo skočila občanka. Slednja je nato sama prišla iz reke. V dogodku se je lažje poškodovala. Na kraj je bilo poklicano reševalno vozilo, ki je občanko odpeljalo v zdravstveno ustanovo. Dogodek nima znakov kaznivega dejanja, prav tako ni šlo za nesrečo,« so povedali.