DOBRIŠA VAS

Tragična nesreča: življenje izgubila 16-letna sopotnica

Sašo Avramovič
20. 4. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V nesreči na izredno nevarnem in slabo preglednem železniškem prehodu v bližini Dobriše vasi je predvčerajšnjim umrla 16-letna sopotnica v avtu.

Svet24
Prizorišče tragedije

Pozno torkovo popoldne se je prevesilo v večer. Ravno je sonce zašlo, tema se je spustila, bilo je nekaj minut čez 20. uro, ko je močno počilo na železniškem prehodu, zavarovanem z Andrejevim križem (brez zapornic), v bližini Dobriše vasi, ki spada pod žalsko občino.

Izsilil prednost vlaku

To je že letošnja šesta smrtna žrtev prometnih nesreč na Celjskem.

Prišlo je do trčenja med vlakom, ki je vozil iz smeri Celja proti Žalcu, in modrim osebnim avtomobilom Daewoo Kalos, ki ga je iz smeri Novega Celja pripeljal 19-letni voznik. Poleg njega sta bila v avtomobilu še 16-letna sopotnica, ki je sedela na sprednjem sedežu, in 20-letni sopotnik, ki je sedel na zadnjem sedežu. Voznik je izsilil prednost vlaku, ta pa je avto zadel v stranski (sovoznikov) bok in ga vlekel s seboj več kot 50 metrov, dokler se ni ustavil. »V trčenju je umrla 16-letna sopotnica na sprednjem sedežu. Devetnajstletni voznik in 20-letni sopotnik sta se v trčenju izredno hudo poškodovala. Vsi trije so doma z območja Policijske postaje Žalec. To je letošnja šesta smrtna žrtev prometnih nesreč na Celjskem,« je sporočila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica celjske policijske uprave.

Google Maps
Domačini Dobriše vasi na problematičen prehod opozarjajo že vrsto let

Nudili pomoč reševalcem

Celjski poklicni gasilci, na kraju dogodka jih je, kot nam je povedal poveljnik in direktor PGE Celje Janko Požežnik, posredovalo sedem, so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečenih, izvlekli mrtvo osebo iz vozila, odklopili akumulator, odstranili osebno vozilo s tira in razsvetljevali kraj nesreče. »Reševalci so dve poškodovani osebi oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v bolnišnico,« je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje.

Opozarjajo na problematiko

Google Maps
Nesreča se je zgodila na izredno nevarnem železniškem prehodu

Voznik je izsilil prednost vlaku, ta pa je avto zadel v stranski (sovoznikov) bok in ga vlekel s seboj več kot 50 metrov, dokler se ni ustavil.

»Zaslišali smo trobljenje vlaka, le par sekund zatem pa močnejši trk,« nam je povedala domačinka iz Dobriše vasi in dodala, da je železniški prehod, kjer je prišlo do tragedije, zelo slabo pregleden in da je »tu že večkrat prišlo do nesreče«. Meni, da bi nesrečo po vsej verjetnosti lahko preprečili, če bi bil prehod zavarovan z zapornicami. »Ta prehod večkrat prečkam in je zelo nevaren,« je zapisala ena od uporabnic facebooka, drugi uporabnik pa je dodal: »Samo zanima me, koliko nesreč se bo moralo še zgoditi, da se bo ta prehod uredil z zapornicami ali pa se bo cesta zaprla, res žalostno …« Sicer pa tamkajšnji prebivalci že leta opozarjajo na omenjeno problematiko in marsikdo si sploh ne upa več voziti čez tamkajšnji železniški prehod do glavne ceste. Pristojni za zdaj niso ukrepali.