Mobilna verzija
20:16 23. oktober 2017

Ker ni hotela z njima v posteljo, naj bi ji sabotirala kariero

M.K./STA New York
0 Posodobljeno: 10:02 / 09.8.2017

Televizija Fox je julija lani plačala odškodnino za tiho poravnavo zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju najbolj znanega voditelja televizije Billa O'Reillyja.

Juliet Huddy

Juliet Huddy Foto: Profimedia

Kot poroča New York Times, se je to zgodilo po slovesu glavnega izvršnega direktorja Rogerja Ailesa prav tako zaradi zaradi spolnega nadlegovanja. 

Billa O'Reillyja je obtoževala nekdanja voditeljica Juliet Huddy in starševsko podjetje televizije 21st Century Fox ji je plačalo odškodnino med pol do milijona dolarjev, da je tiho odšla stran. O'Reilly krivdo še naprej zanika.

Huddyjeva je med drugim trdila, da jo je O'Reilly kot njen šef nadlegoval, skupaj s sopredsednikom Foxa Jackom Abernathyjem, ki prav tako zanika krivdo. Ker ni hotela z njima v posteljo, naj bi ji sabotirala kariero.

Bill O'Reilly naj bi jo med drugim brez privoljenja poljubil, se ji kazal v spodnjicah in se samozadovoljeval med telefonskim pogovorom. Podobne obtožbe proti O'Reillyju je leta 2004 prijavila nekdanja producentka Andrea Mackris, ki ji je voditelj potem brez priznanja krivde plačal več milijonov dolarjev odškodnine.

Vaš prispevek