Mobilna verzija
00:55 22. oktober 2017

Mars, Snickers in Milk Way umikajo s polic! Kako je v Sloveniji?

STA
0 Posodobljeno: 09:59 / 09.8.2017

Proizvajalec čokolad Mars se je odločil za obsežen umik čokoladk znamk Mars, Snickers in Milky Way s polic trgovin v več državah zahodne Evrope. V enem od izdelkov so namreč našli plastiko, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V Sloveniji umik zaenkrat po razpoložljivih informacijah uprave za varno hrano ni predviden.

mars, snickers

Foto: Reuters

Ameriški koncern Mars je umik izdelkov najprej razglasili v Nemčiji, nato še na Nizozemskem, kasneje pa so ga razširili še na Francijo, Veliko Britanijo, Belgijo, Italijo in Španijo. Podrobnosti sicer niso povsem jasne, spletna stran koncerna je že več ur nedosegljiva. Gre za prostovoljni odpoklic, za katerega se je podjetje odločilo samo.

Na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin doslej ne prek evropskega sistema hitrega obveščanja ne prek trgovcev oziroma dobaviteljev niso prejeli nobene zahteve za odpoklic oziroma umik izdelkov s polic v slovenskih trgovinah, so povedali na upravi.

Koncern je v obvestilu o odpoklicu v Nemčiji sporočil, da za zaužitje niso primerne sladkarije znamk Mars in Sinckers s priporočenim skrajnim datumom zaužitja ("best before") med 19. junijem 2016 in 8. januarjem 2017. Odpoklic se nanaša tudi na čokolade Milky Way Minis in t. i. pakete čokoladic za praznovanja.

Ameriški Mars ima med drugim tovarno v zahodnonemškem mestu Viersen ter na Nizozemskem v kraju Veghel.

Značke: mars , snickers , milky-way , odpoklic

Vaš prispevek