Humanitarno

Drage terapije: pomagali bomo dobrovoljni Gaji

pk
24. 8. 2017, 20.30
Deli članek:

Sredstva za rehabilitacijo deklice iz Koroške: do konca dobrodelne akcije našega časopisa je še mesec dni. V tem času bomo skupaj z vami, spoštovani bralci, pomagali še nekaj družinam otrok s posebnimi potrebami.

osebni arhiv
Osemletnica je radoživa deklica, ki obožuje naravo.

Donacije v poljubni višini lahko bralci nakažete na za ta namen odprt tekoči račun, lahko pa sredstva v naš fond prispevate tudi prek SMS-sporočila. Izkupiček od vseh zbranih sredstev bomo ob zaključku dobrodelnega projekta razdelili med vse sodelujoče družine.

Tokrat se humanitarni akciji našega časnika priključujeta Petra Hudopisk in njen hčerkica Gaja s Prevalj. Ta je pri treh letih zaradi arteriovenozne malformacije doživela možgansko krvavitev, ki je na punčki pustila kar nekaj posledic.

Kako lahko pomagate družinam

Z SMS-vsebino KROG5 na 1919 lahko donirate 5 evrov.

Odprt je tudi TRR: SI56 0510 0801 5311 248. Namen nakazila: Dobrodelni dan Novice Svet24, sklic: CHAR in potem 00 2017 – datum nakazila.

Korak za korakom

»Gaja je bila po krvavitvi tri mesece v umetni komi, potem ko se je iz nje prebudila, smo začeli rehabilitacijo,« nam pove njena mama. Doda, da ima punčka predvsem velike težave s koncentracijo, pozornostjo in senzoriko. »Ni samostojna. Ker tudi nima občutka za nevarnost, mora biti nenehno kdo z njo in jo paziti,« razloži Petra.

Pravi, da so Gaji pri rehabilitaciji zelo pomagale terapije neurofeedback pri Niki Pušenjak, prek katerih se posamezniki naučijo spreminjati svoje možgansko valovanje in s tem popraviti ali pa samo optimizirati delovanje možganov. »To je punčki zelo koristilo,« poudari njena mama.

Profimedia
23. septembra se zaključi naš humanitarni projekt, in sicer z dobrodelnim dnevom na Bledu.

O ciljih

Petra si močno prizadeva za dekličino zdravje, zato tudi sama doma z njo izvaja kar nekaj terapij. Te Gaji zelo pomagajo, a ker niso poceni, bi ji jih pa Petra vseeno srčno rada omogočila, jima bodo sredstva iz naše akcije prišla še kako prav. Sicer Gajo njena mamica opisuje kot dobrovoljno punčko, ki je zelo družabna in obožuje živali.