Poletna akcija

Z dobrimi ljudmi do šolskih potrebščin

Gabrijel Toplak
24. 8. 2017, 20.00
Deli članek:

Ker koordinatorji akcije menijo, da vsak zvezek šteje, bodo veseli vsake promocije prek informacijskih kanalov ali družbenih omrežij. Naslednji teden razdeljevanje potrebščin.

Facebook
Matejka Horvat: Najbolj potrebne so šolske torbe in peresnice.

Začetek pouka oziroma šolskega leta mnogim otrokom, še posebej tistim iz socialno ogroženih družin, ne prinaša pretiranega veselja. Tudi zaradi težav pri nabavi osnovnih šolskih potrebščin. In kot vse kaže, so staršem teh otrok v Pomurju to težavo letos nekoliko omilili.

LRF za Pomurje
Šolske potrebščine zbirajo za otroke iz socialno ogroženih družin.

Starši socialno ogroženih otrok lahko za prevzem šolskih potrebščin izpolnijo obrazec tudi prek spletne strani LRF za Pomurje, kjer jim zagotavljajo varstvo podatkov.

ZBIRAJO TUDI PO POŠTI

Matejka Horvat iz Ustanove Lokalna razvojna fundacija (LRF) za Pomurje – Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja je povedala, da so prevzeli koordinacijo dobrodelne poletne akcije zbiranja šolskih potrebščin za tamkajšnje otroke iz socialno ogroženih družin. Pobudnika akcije sta Zavod za pomoč dijakom ranljivih socialnih skupin in Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src. »Zbiramo pisalni pribor, likovni material, lepila, zvezke, mape, peresnice, kalkulatorje, tehnični in geometrijski pribor, šolske torbe, copate. Skratka kakršnekoli pripomočke za lepši korak v šolske klopi. Zaželene so tudi rabljene šolske torbe,« je pojasnila Horvatova.

Šolske potrebščine je mogoče poslati tudi po pošti, na naslov LRF za Pomurje, Martjanci 36, 9221 Martjanci, medtem ko Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src iz Bakovcev zbira finančna sredstva na TRR pri NLB: SI56 0201 5025 4139 042, sklic: podari zvezek.

LFR
Za otroke zbirajo barvice, zvezke, ravnila …

23 zbirnih točk v Pomurju

Zbiranje šolskih potrebščin poteka na 23 zbirnih točkah, ki so objavljene na spletni strani www.lrf-pomurje.si ali na www.facebook.com/podarizvezek.

ZAŽELENE ZBIRNE TOČKE

Koordinator akcije poziva še k široki promociji na družbenih omrežjih, predvsem pa k širjenju dobrodelne nominacijske igre, kjer prijatelji na facebooku nominirajo svoje prijatelje za dobro delo. Še vedno pa pozivajo društva, podjetja, razne nevladne organizacije, ki lahko s svojimi prostovoljci ali zaposlenimi v okviru kakšne prireditve spodbudijo zbiranje šolskih potrebščin, da organizirajo zbirno točko ali zbirno akcijo. Ta lahko traja samo en dan. Teh je že nekaj, a Horvatova vseeno pravi: »Moram priznati, da sem pričakovala večji odziv. Mogoče bi se akcije morali lotiti prej in jo napovedati že maja ali junija«.

LFR
Šolske potrebščine je mogoče donirati tudi na glavni zbirni točki v Martjancih.