Nezaslišano

Učitelj informatike pijan spolno nadlegoval dve mladoletni učenki

J.V.
9. 5. 2024, 09.50
Deli članek:

BiH pretresa primer spolnega nadlegovanja dveh dijakinj Osnovne šole Ivana Gorana Kovačića v Mrkonjić Gradu. Učitelj informatike naj bi jima pijan ukazal, da se slečeta.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Mrkonjič Gradu v BiH so prijeli učitelja informatike na tamkajšnji osnovni šoli Nenada M., in sicer zaradi suma spolnega nadlegovanja dveh dijakinj, poroča banjaluška Alternativna TV. Osumljeni naj bi se nedostojno vedel do dveh deklet, starih 12 in 13 let. Vir blizu preiskave pravi, da je učitelj k pouku prišel pijan, dekletoma pa naj bi rekel, da se slečeta do golega. Ob tem naj bi bil za nameček še pijan, alkotest naj bi mu nameril več kot dva promila alkohola.

Za težave z alkoholom so vedeli vsi

Kot še poroča ATV, je imel osumljeni učitelj že dolgo težave z alkoholom, kar so vedeli vsi učenci, pa tudi sam. Vendar je kljub temu nekaznovano prihajal k pouku pijan. O njegovi nadaljni usodi na prostosti bo odločalo tožilstvo. Pristojni na Osnovni šoli Ivana Gorana Kovačića za komentarje niso dosegljivi, so pa za ATV na kratko potrdili, da je bil učitelj aretiran. Osumljeni je bil v šolskem letu 2018/19 sicer dobitnik priznanja za izjemne rezultate.