Dobrodelnež

Porabil še drug del donacije

gt
25. 6. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Mladi Rok Černic, ki ga je pred dnevi s priznanjem spet nagradil predsednik države Borut Pahor, ne počiva; tokrat je več kot tisoč evrov namenil za taborniško-nogometni tabor.

Facebook
Rok Černic s predsednikom države Borutom Pahorjem

Minuli teden bo mariborskemu dobrodelnežu Roku Černicu zagotovo ostal v spominu. Ne samo zato, ker je s »prijatelji« predal preostanek denarja, ki mu ga je uspelo zbrati na zadnji dobrodelni dražbi in bo mnogim polepšal počitnice, ampak tudi zato, ker se je spet mudil pri predsedniku države Borutu Pahorju.

Skrivnosten o načrtih

Načrti
O PRIHODNOSTI JE SKRIVNOSTEN
Naslednjega projekta Rok ne želi razkriti, a pravi, da vsi, ki ga poznajo, vedo, da bo najprej poskrbel za soseda, someščana ali prijatelja.

V zadnji dobrodelni dražbi mu je uspelo zbrati 2880 evrov. Polovico je takoj predal Centru za socialno delo Maribor za nakup hrane, pijače in drugih osnovnih potrebščin, drugo polovico zbranega zneska (1440 evrov, op. p.) pa je v spremstvu Bebe Ščap in članov Kluba mariborskih študentov, ki so mu pomagali, predal Humanitarnemu društvu Križemrok. »Otroci socialno ogroženih družin se bodo lahko na šestdnevnem taborniško-nogometnem taboru zjutraj preizkušali v turnirjih v igrah z žogo, čez dan v več aktivnostih v naravi, zvečer pa bodo zakurili taborniški ogenj. Spali bodo v vojaških šotorih in tako izkusili pravo taborniško življenje,« je pojasnil Černic.

Pozornost predsednika

Bil je tudi na državnem dogodku Prostovoljec leta in prejel priznanje. »Že nominacija mi pomeni veliko, še posebej če nekdo opazi tvoje delo in doprinos k družbi ter prepoznavi mesta Maribor. Predsednik, ki sem mu podaril skupno darilo od NK Maribor, je pohvalil moje projekte, klubu pa čestital, da je spet prvak,« je sklenil mladi humanitarec.

Facebook
Skupina, ki bo otrokom socialno ogroženih družin polepšala počitnice.