Zagorela garaža

Preplah: plameni in črn dim so švigali okrog hiše

pk
24. 6. 2017, 20.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ognjeni zublji so v četrtek dodobra prestrašili sežansko družino, pa tudi njihove sosede. Gasilcem je uspelo pred plameni obvarovati stanovanjski del objekta, medtem ko je garaža uničena.

PGD Sežana
Črn dim nad objektom je dal vedeti, da gre za obsežnejši požar.

Na srečo v požaru ni bil nihče poškodovan, je pa zaradi ognja nastala velika materialna škoda. Gasilci so sicer povedali, da je bila intervencija kar zahtevna.

PGD Sežana
V intervenciji je sodelovalo okrog 20 gasilcev; poklicnih in prostovoljnih.

V četrtek okrog poldruge ure popoldne je zagorelo pri eni od hiš v Ulici Avgusta Černigoja v Sežani. Gasilci Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana (ZGRS) in člani Prostovoljnega gasilskega društva Sežana so odhiteli na kraj dogodka in ugotovili, da se je ogenj razvil v garažnih prostorih, ki ležijo pod družinsko hišo, in da je požar že polno razvit.

Policija 

O vzroku in nastali škodi
Anita Leskovec s PU Koper pravi, da se je požar začel na vozilu, parkiranem v garaži. Zakaj je avto začel goreti, ni znano. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

»Gasilci so izvedli več napadov v garažne prostore ter požar omejili. Dodatna napadalna skupina je pregledala ostale zadimljene prostore v objektu, tretja pa je izvajala požarno varovanje zunaj parkiranega osebnega vozila ter kamp prikolice. Ob lokalizaciji požara so gasilci na prosto odnesli vse ožgane dele in potencialna žarišča ter dokončno pogasili požar,« ZGRS poroča o intervenciji.

Kaj je pokalo?

STA
Boris Budal, poveljnik sežanskega zavoda za gasilno in reševalno službo.

Nekoliko več podrobnosti o nesrečnem dogodku nam poda poveljnik sežanskega zavoda za gasilno in reševalno službo Boris Budal.

»Gašenje je bilo kar zahtevno, saj so gasilci pri prvem vstopu v goreč objekt stopili v stik z zelo visoko temperaturo. Tudi vidljivost je bila zaradi dima zelo slaba. V težjih pogojih nam je vseeno uspelo bivanjski del hiše obvarovati pred ognjem,« pojasni.

Vse, kar je bilo v garaži, vključno za avtomobilom, šlo je za corvetto, je zgorelo. Pred garažo sta stala še en avto in kamp prikolica, ki sta tudi poškodovana zaradi toplotnega sevanja. Domačini so se nekoliko prestrašili tudi večih pokov, ki so jih slišali v času požara.

PGD Sežana
Ogenj je tako močno uničil garažo in vozilo v njem.

Budal pravi, da so morda Sežanci slišali pokanje sprejev in avtomobilskih gum v goreči garaži.