Vetrolom

Veter ponoči podiral drevesa, tudi za danes napovedane nevihte

M.K.
25. 6. 2017, 08.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Zaradi močnega vetra, ki je ponoči lomil in podiral drevesa, so morali večkrat posredovati gasilci in cestni delavci, predvsem v severovzhodnem delu Slovenije.

Profimedia
Slika je simbolična.

Ob 2.27 se je na cesto Podvelka–Ribnica na Pohorju zaradi močnega vetra podrlo drevo. Odstranili so ga dežurni delavci cestnega podjetja. Nekaj minut kasneje, ob 2.35, se je drevo podrlo na cesto tudi v občini Radlje ob Dravi, poroča portal Uprave RS za zaščito in reševanje.

Ob 2.53 je v Svetem Juriju v občini Rogašovci veter podrl drevo, ki je padlo na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Sveti Jurij, ki so drevo razžagali in odstranili. Nekaj minut po 6. uri zjutraj se je v Spodnji Vižingi v občini Radlje ob Dravi na lokalno cesto podrlo večje drevo. Drevo so odstranili delavci Komunalnega podjetja Radlje, še poroča portal.

Tudi danes bodo ob prehodu vremenske fronte nevihte z močnejšimi nalivi, sunki vetra, krajevno bo možna toča, opozarja Agencija republike Slovenije za okolje (Arso).

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte, se bodo od zahoda razširile na vso Slovenijo ter ponehale v večernem ali nočnem času. Nekatere nevihte bodo spremljali močnejši nalivi, sunki vetra, krajevno bo možna toča. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 30, v Beli krajini in Posavju ob jugozahodnem vetru še do 33 stopinj C.

V noči na ponedeljek se bo vreme nekoliko umirilo, vendar bo ohladitev po nevihtah bolj kratkotrajna.  Ponoči se bo vreme povsod umirilo in do jutra zjasnilo. Po nekaterih nižinah bo nastala megla. Jutri bo precej jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 26 do 31 stopinj C. V torek in sredo bo delno jasno in spet bolj vroče, verjetnost za popoldanske krajevne nevihte se bo nekoliko povečala. Pihal bo jugozahodni veter, še piše na spletni strani Arso.