Slastno in zdravo hujšanje

Z olivnim oljem se znebite 4 kilogramov

ud
25. 6. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Mediteranska dieta s španskim poreklom vam pomaga porabiti trikrat več maščob kot druge diete, izboljša imunski sistem, prepreči tretjino srčnih infarktov in možganskih kapi in še bi lahko naštevali.

Profimedia
Uživanje rib pospeši izločanje hormona, ki sporoči možganom, da je naše telo sito.

Poleg tega se je je, zaradi slastnih in obilno zabeljenih jedi, ki nasitijo, lažje držati kot kateregakoli drugega shujševalnega načrta. Kaj še čakate? Kupite hladno stiskano olivno olje, ribe in zelenjavo ter shujšajte do štiri kilograme na teden!

ZAJTRK

Dve jajci z olivnim oljem, skodelica ali dve popečene ali prekuhane zelenjave z olivnim oljem, začimbe, pol kosa polnozrnate štručke, ena velika figa ali drugo poljubno sadje. Ali pa si privoščite skodelico posnetega jogurta, skodelico jagodičevja, četrt skodelice sesekljanih mandljev, dve žlički medu in svežo meto za okus.

KOSILO

Skodelica in pol fižolove juhe, po možnosti ji dodajte liste mlade špinače. Zraven vam pripada paradižnikova solata s čebulo in olivnim oljem. Ali pa naj se na krožniku znajde 120 gramov tunine v lastnem soku, s paradižnikom in narezanimi kumarami, limoninim sokom ter origanom. Zraven pojejte polovico polnozrnate štručke; privoščite pa si še pisano solato z nekaj koščki sira feta, prelijte s kisom ali limoninim sokom in dodajte poljubne začimbe. Tretja ideja za kosilo je 120 gramov kuhanih morskih rakcev, ribe ali piščanca s pol skodelice polnozrnatih testenin in pol skodelice artičok. Pohrustajte še osem oliv s svežim paradižnikom in drugo poljubno zelenjavo, k temu se odlično poda špinača. Zabelite z žličko olivnega olja, s kisom in poljubnimi zelišči.

VEČERJA

Zaužijete jo lahko ob kozarcu vina ali velikem kozarcu sveže iztisnjenega sadnega soka. Postrezite si 120 gramov piščančjih prsi z zelenjavno mešanico – z obilo jajčevcev, paprike, gobicami in čebulo, popečeno na žaru ali rahlo prekuhano. Za prilogo skuhajte pol skodelice polnozrnatega riža. Zabelite z žličko olivnega olja.