Slovenija

Tuš v BiH dolguje 10,26 milijona evrov

STA/J.P.
2. 11. 2014, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Potem ko je postalo jasno, da slovenski trgovec Tuš zapira vseh 25 trgovskih objektov v Bosni in Hercegovini, gospodarstveniki v Republiki srbski že razmišljajo o različnih možnostih, kako priti do poplačila svojih terjatev, tudi o tožbah.

Facebook

Tuš v BiH posluje od leta 2006 in tam zaposluje okoli 600 ljudi. Zaprtje njegovih poslovalnic bo v težak položaj spravilo tudi Tuševe dobavitelje v BiH. Trgovec naj bi jim namreč lahko ostal dolžen več kot 20 milijonov konvertibilnih mark (10,26 milijona evrov).

Prizadeti podjetniki so možnosti za poplačilo terjatev do Tuša že iskali na sestanku ta teden, novi sestanki s predstavniki različnih institucij naj bi sledili prihodnji teden. 

Državna uprava za posredno obdavčitev (UIO) BiH je zato takoj sprožila obsežen nadzor nad Tušem. Gospodarska zbornica iz Banje Luke je o dogajanju obvestila tudi slovensko veleposlaništvo v Sarajevu, je poročala bosanska tiskovna agencija Fena.

Prizadeti podjetniki so možnosti za poplačilo terjatev do Tuša že iskali na sestanku ta teden, novi sestanki s predstavniki različnih institucij naj bi sledili prihodnji teden. Na mizi naj bi bile različne možnosti, med njimi tožbe.