Vreme

Še bo jasno

STA/J.P.
2. 11. 2014, 09.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes bo pretežno jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do okoli 19 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri se bo v zahodni in delu osrednje Slovenije postopno pooblačilo, popoldne ponekod na severnem Primorskem in Notranjskem že lahko pade kakšna kaplja dežja. Drugod bo sončno, sprva po nižinah megleno. Popoldne bo začel pihati jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 12 do 18 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes pretežno jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla. Jutri se bo v sosednjih pokrajinah Italije in v Gorskem Kotarju pooblačilo, popoldne lahko ponekod že rahlo dežuje. Drugod bo še povečini sončno, zapihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad srednjo, južno in vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte se zadržujejo nad zahodno Evropo in Skandinavijo. S šibkim jugozahodnim vetrom doteka k nam v višinah razmeroma topel in suh zrak.

Obeti: V torek in sredo bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. V zahodnih in deloma v osrednjih krajih bo občasno deževalo. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju jugo.