Televizija

Umrl igralec iz serije Samo bedaki in konji Michael Jayston

A. M. / STA
5. 2. 2024, 18.49
Posodobljeno: 5. 2. 2024, 18.53
Deli članek:

V 89. letu starosti je umrl britanski igralec Michael Jayston, ki je znan iz britanske TV-komične serije Samo bedaki in konji.

Profimedia
Michael Jayston

Britanski igralec je v BBC-jevi seriji zaigral v vlogi očeta Rachel "Raquel" Turner (Tessa Peake-Jones), ki je bila ljubezen Dereka "Del Boya" Trotterja (David Jason).

V epizodi Time On Our Hands Jaystonov lik, trgovec s starinami James, pove Del Boyu in njegovemu bratu Rodneyju (Nicholas Lyndhurst), da je uro v njuni garaži izdelal urar John Harrison in da je vredna ogromno denarja, kar pripelje do dražbe, kjer postaneta milijonarja.

V zgodovinskem filmu iz 70. let minulega stoletja Nikolaj in Aleksandra je zaigral v vlogi ruskega carja Nikolaja II.. V filmu o zadnjih dneh ruskih carjev ter odnosu med vladarjem in njegovo ženo Aleksandro (Janet Suzman) sta zaigrala tudi Tom Baker in Laurence Olivier.

Prav tako v 70. letih minulega stoletja je v televizijski priredbi romana Charlotte Bronte Jane Eyre zaigral v vlogi Edwarda Rochestra, nastopil je tudi v televizijski seriji Doctor Who.

V televizijski nadaljevanki Emmerdale je v letih 2007 in 2008 kratek čas igral moža Nicole King (Nicola Wheeler), igral je tudi v policijski komični televizijski seriji The Good Guys v 90. letih.