Televizija

Gore, smučanje, ljubezen – recept za uspeh?

L. P.
8. 3. 2018, 03.00
Deli članek:

Nova domača serija Gorske sanje: klasična ljubezenska zgodba in še dve nam zelo ljubi stvari: gore in smučanje. Predstavljamo glavna junaka in njuni družini.

Romeo in Julija po domače
V središču serije sta dve družini, Osterc-Rebnik in Starman. Zgodba serije se vrti okoli nadobudne smučarke Mateja Rebnik, ki se zaljubi v mladega bodočega pilota Roka Starmanaiz družine poslovnih konkurentov njene babice, dogajanje pa je postavljeno v idilično fiktivno vasico Velika Gora sredi Gorenjske. Mateja in Rok ne bi mogla imeti slabših pogojev za ljubezen, vendar bo iskrica med njima vseeno preskočila. Poleg nasprotovanja družin se bosta morala na svoji poti soočiti tudi z osebnimi preprekami.

Komaj osemnajstletno Vesno Ponorac, ki Matejo igra, smo že lahko gledali v seriji Česnovi, to pa je njena prva glavna vloga. »Nimam občutka, da sem v središču pozornosti, sicer pa bom, ne glede na to, kako bo serija sprejeta, ostala ista oseba,« je prepričana Vesna.

»Rokova dilema v seriji bo naslednja: bo šel do konca, da uresniči svoje sanje, ali bo sprejel realnost, ki mu je dana,« svoj lik predstavi 32-letni Dario Nožić Serini, ki smo ga nazadnje videli v mladinskem filmu Julija in Alfa Romeo, sicer pa je član izredno popularne glasbene skupine Matter.

Celoten članek najdete v novi številki revije Vklop!