Glasba

Gianni Rijavec: Ona je moja prva in zadnja misel, želja, strast.

Alesh Maatko
13. 2. 2024, 17.31
Posodobljeno: 13. 2. 2024, 17.33
Deli članek:

Želja moja je nastala za praznik zaljubljencev!

Osebni album
Ljubezen je največja vrednota in brez ljubezni bi se svet podrl. Tu smo zaradi ljubezni, ki je močnejša od zla in če temu ni tako nas ne bi bilo več, pravi ob srčni izbranki Patriciji Gianni Rijavec.

Priljubljeni primorski glasbenik tudi to leto ne počiva! Še več, Gianni Rijavec je pred praznikom zaljubljencev ustvaril še eno spevno melodijo Želja moja, ki je nastala prav za valentinovo. »Mislim, da mi je kar uspela. Že nekaj časa je zorela v meni, nabirala se je strast, ki je končno privrela na dan. Nekaj časa sem jo 'premetaval' sem in tja po klavirskih tipkah in končno mi je uspel uvod, ki sem mu dodal godalni kvartet in violine igrajo pizzicato,« nam je zaupal Gianni ter nam na vprašanje, katera je njegova prva in zadnja želja, odgovoril: »Ko se zjutraj zbudim in preden zvečer zaspim, je tu moja Patricija. Ona je moja prva in zadnja misel, želja, strast. Tako je tudi nastala skladba. To želim tudi vsem ljudem, da najdejo sebi sorodno dušo, ki jim bo prva in zadnja misel.«

Ljubezni ni brez strasti

Avtor številnih uspešnic se je tokrat odločil za nekoliko hitrejše ritme. Pravi, da je pač tako naneslo in da nikoli ne dela pesmi z nekim namenom. »Naredim, napišem, kar v tistem trenutku čutim. Strast, o kateri pojem, je zahtevala hitrejši ritem, da srce hitreje utripa, razbija. Skladba je tako polna strasti in čustev. Kot sem že omenil, sem ji dodal godalni kvartet, ki pa je prisoten samo v uvodu, v vmesnem sredinskem delu in na koncu. Klavir je seveda nosilec vsega, to je moj osnovni inštrument in vse skladbe nastajajo ob klavirju. Mislim, da mi je besedilo, ki sem ga kar nekaj časa ustvarjal in dodeloval, lepo uspelo, in upam, da bodo ljudje začutili strast, željo, ki mora spremljati ljubezen,« je zaključil.