Glasba

Kje je družba taprava in dobra zabava?

A. M.
13. 1. 2024, 08.00
Deli članek:

Bencinski servisi so pogosto stičišče in prizorišča najrazličnejših generacij.

Založba Mandarina
V videozgodbi nastopajo tudi veseljakinje Janja Ulaga, Ajda Mlakar in Jasna Kuljaj.

Čukom je po 35 letih neprestanega delovanja znova uspel nov podvig, s katerim dokazujejo, da imajo še veliko elana, idej in asov v rokavu, s katerimi presenečajo svoje zveste poslušalce. Prva slovenska skladba v letu 2024 je tako Na pumpo, ki je v bistvu duet Čukov in ansambla Stil.

Fantje so novo skladbo z unikatnim besedilom in videospotom izdali na silvestrovo ob polnoči, in sicer na platformi YouTube. Tako so postali izvajalci, ki imajo prvo izdano skladbo v letu 2024. Skladba na Pumpo pa nima le enega uspeha, ampak kar dva, saj ima že po nekaj dneh več kot 130.000 ogledov.

Založba Mandarina
Znano je, da se glasbeniki po nastopih proti jutru pogosto srečajo na pumpi.

In zakaj na pumpo?

Znano je, da se glasbeniki po nastopih proti jutru pogosto srečajo na pumpi, si tam izmenjajo razne dogodivščine in večkrat tudi kar iz avtomobilov prinesejo inštrumente in kakšno urežejo. Pumpe oziroma bencinski servisi so tudi sicer pogosto stičišče in prizorišča najrazličnejših generacij.

V poskočni in nagajivi videozgodbi za polko Na pumpo nastopajo številni znani gostje, ki vsak na svoj način pripomorejo k temu, da se vesela družba na koncu preseli kar na pumpo. Prvi je tečni sosed, ki mu prav nič ni všeč, da se v sosednjem stanovanju praznuje rojstni dan s harmoniko - stand up komik Ranko Babič, ki v »šlafroku« prileti na vrata in za povrh pošlje nad njih še seksi policistko. Drugega gosta odigra fejmič Gašper Bergant, ki ga preseneti, da mu je vesela družba izpraznila vse zaloge, tretja pa je voditeljica največje radijske veselice Nina Cestnik Pavlič, ki veselo družbo Čukov in Stilovcev nažene iz finega lokala, saj se tam ne spodobi tako žurati in celo plesati po mizah. In tako spet »pa smo spokal se, nasvidenje!« Pa so šli na pumpo ... »družba taprava, dobra zabava, muska – več pa ni!«

Založba Mandarina
Na snemanju videozgodbe je bilo zabavno, kot že dolgo ne.

Še en duet

Na pumpo je še eden od duetov, ki so ga posneli Čuki. Tu je Komar s Piko Božič, Daj mi poljub z Modrijani, Če se od spominov da živet s Kvatropirci in Ma ni da ni z Alyo. Prav vsi omenjeni dueti so velike uspešnice. In kot kaže, je tukaj še čisto svež. Tokrat so Čuki k sodelovanju povabili energično štajersko zasedbo Stil, ki jo poznamo predvsem po njihovem hitu P'rjatlca in Le tebe bi ... Ti so Jožetu že pred leti predlagali, da bi radi naredili kakšno pesem skupaj s Čuki. In evo ... zgodilo se je!

Pod žurersko pesem, ki ne bo manjkala na nobeni apre-ski zabavi, so se tokrat podpisali Jože Potrebuješ in Jasna Kuljaj, ki sta skupaj pred enim letom že zakuhala besedilo mega Avsenikove uspešnice Bolha, kot soavtorica besedila in melodije pa je tokrat prvič sodelovala tudi Jožetova starejša hči Petra.