Glasba

Njena zgodba je polna stare slavske simbolike

A. M.
11. 1. 2024, 09.35
Posodobljeno: 11. 1. 2024, 11.33
Deli članek:

Videospot, prepleten s kombinacijo astrologije, ezotericizma in magije

Filip Brinjovec
Pesem je navdahnila tarot karta pod enakim imenom - Magician oz. Magus, nam je zaupala glasbenica.

Vsestranska umetnica in glasbenica, ki ustvarja pod umetniškim imenom Parvani Violet, v novo leto vstopa z novo skladbo. »Mag je himna samozaupanja, ovita v čarovnijo, ki prihaja ob natančno pravem trenutku - na začetku novega poglavja, novega leta. Gre za trap r’n’b poslastico, ki vzpodbuja prepričanje, da smo sami Magi svoje usode. Predvsem pa je pesem, ki bi si jo vsak želel na playlisti za 2024 - opolnomočen, v objemu čarovnije in na pravi strani sreče, s svetlo prižgano zvezdo severnico in vedno novim asom v rokavu,« nam je novi skladbi zaupala Parvani Violet.

Kdor spremlja karizmatično pevko, je zagotovo opazil, da jo privlačijo magične, malce eterične in skrivnostne teme. Tako je glasbenico tudi tokrat pri ustvarjanju poganjal ščepec čarovnije. Glasbo in aranžma za skladbo Mag je Parvani Violet napisala skupaj s Kevinom Koradinom, priznanim primorskim glasbenikom in producentom, besedilo pa je njeno avtorsko delo.

Spomnimo. Pred dobrim letom dni je Parvani Violet, vsestranska glasbenica, inštrumentalistka ter izvirna umetnica, izdala pesem Do raja, le nekaj mesecev zatem pa nam je postregla še s skladbo Vroče srce, obe pesmi sta našli svoj dom na radijskih postajah. Ob koncu poletja se je še z eno avtorsko pesmijo, ki jo je poimenovala Plamen, predstavila na festivalu Popevka 2023 ter mnoge navdušila z odrskim nastopom. Ob začetku novega leta, ki je polno pričakovanj in načrtov, zakrito pa je tudi s tančico skrivnosti, pa nam kreativna glasbenica predstavlja novo pesem Mag.