Glasba

Vsak si lahko nariše svojo zgodbo, pravi Zala Smolnikar – ZÁLI

A. M.
25. 12. 2023, 09.00
Deli članek:

Širši javnosti se je prvič predstavila v šovu Slovenija ima talent!

Jani Ugrin
Zala Smolnikar nastopa pod umetniškim imenom Záli.

Mlada, vsestranska ustvarjalka Zala Smolnikar – ZÁLI tik pred zaključkom leta navdušuje občinstvo s prav posebnim avtorskim komadom V trenutku. Zapeljivo in čutno besedilo, spevni ritmi in ZÁLIna neprimerljiva karizma so tisto, s čimer skladba resnično izstopa in očara še tako zahtevnega poslušalca.

In o čem govori nova pesem? »Govori o trenutku, ko se odločiš in si dovoliš, da boš zaživel, da boš z nekom. Lahko pa si vsak nariše svojo zgodbo. Je živahna, na trenutke igriva, hkrati pa čutna, senzibilna in intimna, predvsem pa gre zelo hitro v uho, kar so potrdili vsi, ki so jo slišali. Moj glavni cilj, ki me žene, je, da poslušalce in s tem posledično tudi sebe napolnim z lepo energijo. Pa naj bo ta igriva, norčava, čutna ali umirjena. Mislim, da vsi potrebujemo odklop v tem norem in hitečem svetu, kjer smo zaradi individualističnega pristopa do zadev podhranjeni osnovne človeške sočutnosti,« pove o svoji najnovejši skladbi ZÁLI, ki je igrivost komada - skupaj z videografom in producentom Markom Pircem - preslikala še na male zaslone ter s pomočjo talentiranih plesalcev ustvarila prav posebno videozgodbo.

Jani Ugrin
Njen najnovejši videospot dodobra zajame sporočilo skladbe, hkrati pa pripomore k boljši vizualizaciji besedila.

Spomnimo. Talentirana pevka in pianistka, ki piše svojo avtorsko glasbo, se je širši javnosti prvič predstavila v šovu Slovenija ima talent, kateremu je sledil Festival slovenske popevke, Ema 2022, kaj kmalu pa je ZÁLI s svojim šarmom in očarljivim vokalom osvojila največje slovenske odre, izpeljala sodelovanja z velikimi orkestri, nastopila pa je tudi v duetu z legendarnim Tonyjem Cetinskim.